Kategorier
Byer Dalmatien Strande i Kroatien

Strande Sibenik

Sibenik ligger i det nordlige Dalmatien, i en bugt hvor Krka floden udmunder, en af de smukkeste floder i Kroatien. Kysten omfatter i alt 242 øer, holme og rev. Den mest berømte ø gruppe er Kornati øerne, som er kendt verden over for sin skønhed og siden 1980 har det været en nationalpark. Sibenik Amt har i alt kun 10 byer, så befolkningstallet er ikke så stort. Så med sin smukke kyststrækning og lave befolkningstæthed, er det ikke et problem at finde et roligt og privat sted i denne del af Adriaterhavet. Her har vi lavet en liste af nogle af de mest berømte strande i Sibenik.

Sibenik Strand

Solaris hotelkompleks ligger 6 km fra Sibenik i retning Split og 6 km fra afkørslen af motorvej A1. Solaris beach Resort er for nylig blevet renoveret og har alt hvad man behøver for en ordentlig hvile og afslapnings ferie. Stranden er i alt 4 km lang og tematisk inddelt i fem forskellige afsnit. Stranden er af grus og sand og meget velholdt. På stranden kan man leje parasoller og liggestole. Liggestolene er af træ, og ikke plastik, som man ser på de fleste strande ved Adriaterhavet, selv parasollerne er lavet af træ og siv. Indgangen til Beach Resortet er gratis, men liggestole og parasol udlejning er dyrere end på de fleste andre strande.

I nærheden af stranden er der en parkeringsplads, som koster 50-70 kuna / dag.For børn og voksne, der elsker eventyr er der et vandland, hvor man kan købe dags pas til. Lige ved siden af vandlandet er der en strand bar bygget som et sørøverskib. Men hvis man er på udkig efter et lidt mere fredeligt sted at slappe af uden højt musik, er der også en lille autentisk dalmatiske etno landsby i Resortet. Her kan man prøve en række forskellige dalmatiske delikatesser og lokale produkter såsom brød, olivenolie, vin, blæksprutte … til lyden af dalmatiske sange.

Strand Solaris

Solaris komplekset har et stort antal barer, restauranter, fastfood restauranter … så uanset om man er på udkig efter kaffe, sandwiches, cocktails, nogle krævende specialiteter – kan man være sikker på at finde det her. For golf elskere er der en dekorerede hybrid golfbane (par 3, 9 huller), der er tilgængelig for alle dem, der ønsker at prøve dette populære spil. Der er også et nyrenoveret wellness center med en række nye faciliteter.

Zaboric strand

Zaboric var engang en fredelig lille landsby, men i dag er det den største ferieby i dette område. Den ligger 10 kilometer fra Sibenik mod syd, i nærheden Brodarica. Zaboric har smukke naturlige bugter, sandede og stenede strande, krystalklart vand og tætte fyrreskove, der giver naturlig skygge på solrige dage.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.