Kategorier
Byer Kvarner

Crikvenica

Crikvenica er en lille kystby i regionen Kvarner; sammen med Novi Vinodolski er det centrummet af Riviera Crikvenica. Den lille by Kotor betragtes som det gamle Crikvenica; byen er beliggende på toppen af ​​en nærliggende bakke. Historien om Crikvenica er forbundet til den nærliggende Vinodol dalen, hvorfra bosættelser efterhånden flyttet til kysten og udviklede sig fra handels by til fiskernes by, og endelig til et turistmål.

CrikvenicaTurisme i Crikvenica begyndte at udvikle sig i slutningen af ​​det 19. århundrede; i 1894 blev det første hotel blev bygget og Crikvenica blev udråbt som et klima resort.

Strande i Crikvenica

I 1888 i Crikvenica, blev den første offentlige strand lavet, som markerede begyndelsen på organiseret turisme.

Stranden Gradsko kupalište (Offentlig strand) er en berømt sandstrand, som siden 1998 har haft det Blå Flag. Stranden er tilpasset til handicappede, og er fra kl. 8 indtil kl.17 en alm. Strand, derefter bliver den forvandlet til en promenade og forlystelsespark for børnene. På stranden kan man finde forskellige sportsgrene: vandski, vand faldskærm, strandvolleyball, bordtennis … På stranden finder man cafeer, restauranter, sports-og legepladser, en vandrutsjebane, souvenirbutikker og små butikker med frugt, grøntsager og snacks.

Sandstrand Crikvenica

Crni Molo stranden er en del af den offentlige strand, den er kendt for en lavvandet bugt egnet til børn og for at man kan spille det berømte spil picigin.

Balustrada stranden er en grusstrand, der strækker sig fra den offentlige strand til centrummet af Crikvenica. Den har også det Blå Flag. Det er muligt at leje liggestole, parasoller, vandcykler på stranden. Der er også en legeplads for børn, der tilhører stranden.

Kastel stranden er en grusstrand foran Kastel Hotel, i centrum af Crikvenica. Man kan leje liggestole og parasoller på stranden og nyde et måltid i Stella Maris restauranten.

Kacjak stranden
er en lang grusstrand i det eponyme turiststed. Den er beliggende i en rolig bugt omgivet af middelhavsvegetation. Det er muligt at leje liggestole og parasoller på stranden og der er en bar på stranden.

Crikvenica har også en hunde strand. Stranden Podvorska ligger tæt på lystbådehavnen, og blev i 2013 proklamerede som den bedste hunde strand ved Adriaterhavet.

Overnatning i Crikvenica

Forskellige typer af indkvartering kan findes i Crikvenica. Der er flere hoteller i forskellige kategorisering. Det bedste er det fire stjernede Kvarner Palace Hotel beliggende i hjertet af Crikvenica og har udsigt over Kvarner-bugten og øen Krk. Hotellet er bygget i Art Nouveau-stil, har en stor have, en restaurant med en stor terrasse, en udendørs pool og en pool bar, et 800 m2 wellness og spa center og en direkte adgang til havet. Andre hoteller er Mediteran, Esplanade, Kastel …

hotel i Crikvenica

Der er et par hostels i Crikvenica, men de fleste boligenheder kan findes i privat indkvartering såsom lejligheder, villaer, studiolejligheder og enkeltværelser.

Med hensyn til campingpladser, er der ikke nogen i Crikvenica, men der findes flere i de nærliggende byer som Selce eller Dramalj. Camping Uvala Slana ligger i Selce, og har 174 parceller. Indenfor campingpladsen er der en butik, en restaurant, en lille pool for børn. Man kan leje mobilehomes der indeholder to soveværelser, et med en stor seng og det andet med to enkeltsenge, et køkken med alle hvidevare, air-condition, et toilet med bruser. Det er muligt at leje vandcykler, spille bordtennis og tennis og der er en legeplads for børn på campingpladsen.

Hvor skal man spise i Crikvenica

Gastronomien i Crikvenica er baseret på friske råvarer fra området. Hotel og restaurant menuer tilbyder retter tilberedt på den traditionelle måde; forskellige fiskeretter, hjemmelavede supper og brød. De tredive mest berømte Crikvenica opskrifter er samlet i en kogebog der hedder Kuharica Naseh non (Vores bedstemødres kogebog), og blev udgivet i anledning af 600 års jubilæum for Crikvenica for at bevare traditionen med at forberede kystnære delikatesser.

borg i crikvenica

Nogle af de populære restauranter i Crikvenica er restaurant Galija beliggene i hotellet af samme navn. Restauranten tilbyder et stort udvalg af nationale og internationale retter og har et meget stort vinkort. Restaurant Maestral, som er en af ​​de første restauranter i Crikvenica, har flere gange vundet priser for der mad. Restaurant Bego som ligger ved selve indgangen til byen, over byens centrum, i fredelige omgivelser har en stor terrasse og tilbyder lækker mad og meget god vin.

Hvad skal man se og opleve i Crikvenica

I Crikvenica kan man besøge flere kirker, den ældste bevarede blev bygget i 1412, Jomfru Maria kirken .

Oliven møllen – Tos – en påmindelse fra tidligere tider, hvor folk fra Crikvenica passede olivenlunde i de omkringliggende områder, og på øen Krk.

Akvariet – beliggende i centrum af Crikvenica, her kan man opleve mere end hundrede fiskearter fra Adriaterhavet og flere ferskvandsfisk.

Zvonko Car Atelier – beliggende nær Crikvenica bystrand. Zvonko Car var elev af den berømte kroatiske billedhugger Ivan Meštrović og skaberen af ​​mange værdifulde kunstværker.

Crikvenica har en adrenalin park, som har en klatre sti med et netværk af stålkabler, reb og træ platforme i højder mellem 1,5 og 8 meter.

Cykel stier er tilgængelige, ikke kun i Crikvenica, men i hele Riviera, Valley of Vinodol og baglandet.

Ligesom cykelstier er der vandrestier på tværs af Riviera, som giver en muligheden for at se den smukke natur i området. Værd at nævne er ”kærligheds stien”, som giver en muligheden for at nyde freden i skoven og duften af ​​Middelhavs planter samt lære om den lokale historiske og kulturelle arv.

Endagsture fra Crikvenica

Forskellige ture er organiseret, enten på egen hånd eller med agenturer. Det er muligt at besøge nogle af de forskellige byer i Riviera som Novi Vinodolski, Senj, Dramalj, Jadranovo, Selce …

Tag en sejltur til øen Krk eller Rab og besøge nogle af deres populære destinationer og strande samt den lille ø Kosljun der har et Franciscan kloster, der ejer en værdifuld samling af hellige, etnografiske og litterære emner.

Nationalparker som ligger i nærheden: Plitvice Lakes, Risnjak National Park, Northern Velebit.

Besøg til Postojna grotten i Slovenien er også organiseret, samt ture til Venedig i Italien.

Istrien er heller ikke langt væk, så en heldagsrundtur i Istrien med besøg i Istriens berømte byer som Pula, Rovinj, Porec, Umag er en mulig man kan overveje.

Shopping i Crikvenica

Crikvenica har et indkøbscenter som åbnede i 2013, og hedder Duga Mall indkøbscenter. Det er det største center i området mellem Rijeka og Zadar; på fire etager kan man finde alle typer af butikker. Der er tøj og sko butikker, et apotek samt mange flere. Centret er domineret af det store Konzum supermarked i bunden, hvor man kan købe hverdagens dagligvarer.

For dem, der søger efter friske dagligvarer, frugt og grøntsager, har Crikvenica et grøntsags marked med en bred vifte af produkter, der dyrkes i området.

Natteliv i Crikvenica

Crikvenica er en lille by, så dens natteliv i sommermånederne foregår hovedsageligt ved stranden, på strand og cocktail barer og restauranter med levende musik på terrasser. Der er ingen diskoteker i Crikvenica.

Hvordan kommer man til Crikvenica

Crikvenica, kan i bil eller med bus nås ad kystvejen eller ad motorvejen; kommer man ad motorvejen, skal man tage afkørselen i Rijeka og fortsætte ad kystvejen. Den nærmeste lufthavn er ved Rijeka, og ligger på øen Krk, som ligger 20 km fra Crikvenica. Transfer er organiseret fra lufthavnen til Rijeka, hvorfra man kan tage en anden bus til Crikvenica.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.