Hvis man kan lide aktiv ferie, omgang med naturen, samt dejlig sund oliven olie, kan jeg anbefale denne tur som er arrangeret af vores venner fra Ventula Travel. Robi er den person jeg har mødt som ved allermest om Oliven olie, derudover er en fremragende guide for området omkring Split.
Oliven plukning PROGRAM (Valgfrit i tidsrummet 20.10. – 20.11 2014)
To årtusinder AF HØST I DALMATIEN
Ikke mange turister kan opleve høsten og produktionen af olivenolie i det oprindeligt miljø sammen med den lokale dalmatinske befolkning. Smagen af frisk olie, vin og lokale retter på en lokal bondegård, er en oplevelse for sig selv. Men ikke kun den naturlige skønhed og den lækre gastronomi er alt hvad Dalmatien har at byde på. Mere end to årtusinder blandede kulturer i denne region har efterladt mange materielle og ikke-materielle spor, som gæster her kan opleve som en ekstra bonus på ferien.
Ejeren af Ventura Travel er også ejer af de første fabrikker til presning og produktion af olivenolie, dermed er der garanteret at denne tur dækker alle aspekter, hvad enten det er plukning sammen med lokale familier, styre maskineriet i behandlingen, eller senere kulinarisk historie, hvor den samlede oplevelse bekræftes af smagsprøver. Aktiviteter i naturen og godt selskab vil tage dig tilbage til oprindelsen, og fyld en med positiv energi.
DAG 1:
Ankomst til Split (Alternativt fra Zadar hvor til der er Ryanair fly fra Billund), med organiseret transfer. Velkomst og introduktion til din guide og vært i olivenoliemøllen. Velkomstdrink og smagning af olivenolie. Overnatning i privat lejlighed (hotel på anmodning) og middag.
DAG 2:
Efter en stor morgenbuffet, køre vi ud til familie Aljinović oliven plantage til en hårdtarbejdende høst dag. Vi anbefaler komfortable sko og tøj. På oliven plantagen, vil man få en kort undervisning i høst og olivendyrkning i alt almindelighed inden man begynder. Frokost pause. Tilbage til høsten, oliven rengøring og forberedning af oliven til transport til møllen. Tilbage til lejligheden for at skifte tøj og nyde en forfriskning. Middagen er organiseret i en vandmølle som Aljinović familien ejer, og som er klassificeret som et kulturelt monument. Ejeren vil vise dig, hvordan man tilbereder hjemmebagt brød af økologisk mel fremstillet i hans vandmølle. Bagefter tilbage til lejligheden.
DAG 3:
Morgenmad. Efter gårsdagens hårdtarbejdende høst dag, vil vi i dag have en mere afslappende “ekstra jomfru dag” med lidt oliven plukning og frokost tilberedt på stedet hvor oliven vokser. Transport af oliven til møllen, hvor vi vil fortsætte undervisningen i produktionen af olivenolie. Kort pause til at besøge nogle lokaliteter, hvor olivenolie blev produceret i oldtiden. Tilbage til møllen til det sidste skridt i produktion – påfyldning og etikettering af flasker. Retur til lejligheden. Middag.
DAG 4:
Morgenmad. Rundvisning i det gamle Salona, Split, Klis eller Trogir, alt efter hvad man ønsker. Transfer til lufthavnen.
Min./max: 4-16 personer
Prisen inkluderer: Overnatning i privat lejlighed med halvpension (hotel på anmodning), transfer fra / til lufthavnen, alt transport under hele opholdet ifølge programmet, guidede olivenhøst, besøg på oliemøllen og deltagelse i forarbejdning og produktion af olivenolie, olivenolie smagning, frokoster, guidet tur til et sted/by i overensstemmelse valg (ENG / CRO), organisation, moms.
Pris fra 310 euro pr. person.
BEMÆRK: Ovennævnte program er omtrentlige og foreslåede i 4 dage, men det kan også organiseres fra 2 til 7 dage i perioden af olivenhøsten og produktionen som vare fra 20.10. – 20.11 2014. Programmet kan tilpasses efter ens behov og ønsker. Ventula Rejsebureau forbeholder sig ret til at ændre prisen i tilfælde af ændringer i dette program relateret til antallet af dage, boligtype og lignende.
Hvis du er interesseret i at høre mere kan du kontakt Robi (Roberrt) fra Ventura travel her:
ROBERT BRALIĆ
Uljara Vukšić d.o.o.
D. Frane Bulića 169/a
21 210 Solin
Tel/Fax: + 385(0)21 218181
Cell: + 385(0)98 436041
Email: r.bralic@ventula-travel.com
Web: www.ventula-travel.com