Kategorier
Byer Dalmatien

Karlobag

Karlobag, en lille by beliggende ved foden af bjerget Velebit, lige ved kystvejen der forbinder Rijeka og Dubrovnik. Byen Karlobag er det nordligste sted i Dalmatien, den ligger lige overfor øen Pag, i knudepunktet mellem de 3 regioner: Dalmatien, Primorje og Lika. Denne position mellem bjergene og havet giver Karlobag et rigtigt middelhavsklima som kun er ved kysten, mens kun ti kilometer, mod Velebit bjerget er klimaet helt anderledes. Befolkningen er på ca. 900 indbyggere og de beskæftiger sig i dag primært med fiskeri og turisme.

Karlobag Kroatien

Strande i Karlobag

Hvis man er på udkig efter lange sandstrande eller småstens bugter, finder man det ikke i Karlobag. Strandene er for det meste brolagt med arrangeret adgang til havet. Men alle strandene i Karlobag har dog en betagende udsigt over øen Pag.

Karlobag

Overnatning i Karlobag

I Karlobag er der overnatningsmuligheder på hoteller, private ferielejligheder eller på campingpladser. Velinac hotellet er beliggende i centrum af Karlobag og blot 100 m fra stranden. Hotellet er åbent hele året, og taverner/restauranten Ribar der ligger indenfor hotellet er et yndet sted for lokalbefolkningen. Zagreb Hotellet ligger helt ude ved kanten af kysten, lige ned til havet, med en strand, der giver en muligheden for at svømme i det krystalklare vand. Det største udvalg er dog blandt private ferielejligheder. I Karlobag er der også flere små familier campingpladser som ligger langs kysten.

Restauranter i Karlobag

Gastronomien i denne region er helt speciel, fordi regionerne Dalmatien og Lika mødes her. Derfor kan gæster i Karlobag nyde både middelhavskøkkenet, men også prøve originale Lika specialiteter. Rigtige traditionelle restauranter man skal besøge er Tavern Amphora og Tavern Ribar, er man en fan af pizza og det italienske køkken, så er anbefalingen pizzeria Susanj.

Hvad skal man lave i Karlobag?

Hvis man bor i Karlobag bør man besøge klostret St. Charles Borromeo og resterne af den gamle by fra krigen mod tyrkerne i det 17. århundrede.

Nær Karlobag er der også tre nationalparker, så hvis man kan lide at tilbringe tid udendørs og se de naturlige skønheder kan vi stærkt anbefale følgende:

Karlobag Hotel

Shopping i Karlobag

Flere små butikker kan findes nær havnen. Souvenir og gavebutikker er beliggende i centrum. Hvis man er på udkig efter et stort indkøbscenter, er den bedste løsning at tage til Zadar, hvilket er omkring 60 minutter med bil.

Natteliv i Karlobag

“Nattelivet” i Karlobag foregår på flere restauranter og barer, der er beliggende i centrum. Men hvis man er på udkig efter et diskotek der har åbent hele natten, er man nød til at tage til Zadar eller øen Pag som har den verdensberømte strand Zrce. Desværre er der fra Karlobag til Pag ingen regelmæssig færgelinjer, men i højsæsonen sejler en hel taxa både til Pag.

Hvordan kommer man til Karlobag

Karlobag ligger på kystvejen der forbinder Zadar og Rijeka.  Kommer man ad motorvejen, skal man tage afkørslen Gospic og fortsætte ad den lokale vej til Karlobag.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.