Kategorier
Byer Dalmatien

Podstrana

Podstrana er en turistby beliggende kun 7 km fra byen Split, ved foden af Perun, skråningen af bjerget Mosor. Podstrana består af fem landsbyer: den ældste er Gornja Podstrana, som er beliggende på skråningerne af Perun, i en højde af 290 meter over havets overflade. Strozanac, Grljevac, St. Martin og Mutogras er landsbyer langs kysten.

Podstrana

I de seneste år, har Podstrana på grund af sin ideelle position, udviklet sig til en elite forstad til Split. Smukke strande, vandre og cykelstier gør Podstana til en virkelig attraktiv turistdestination. I dag huser Podstrana i alt 12 000 indbyggere.

Strande i Podstrana

Strandene i Podstrana er af grus med god adgang til havet. Nogle steder har også beton moler. Strandene i Podstrana strækker sig over 6 km, på grund af små familie hoteller og ferielejligheder som ligger tæt ved havet, er det ikke nemt at finde naturlig skygge, men man vil derimod ikke have noget problem at finde indkvartering, der er direkte ved stranden.

Le meridian Strand

Den smukkeste strand i Podstrana er ved Hotel Le Meridien Lav. Med opførelsen af hotellet Le Meridien, et af de smukkeste hoteller i området, blev stranden også fuldstændig renoveret. Nær stranden er der en åben udendørs swimmingpool (kun for hotellets gæster), legeplads, parkering i garage (ekstra gebyr). På stranden er der mulighed for at leje liggestole og parasoller, og lige ved siden af stranden i hotelkomplekset er der en café og en restaurant. Forskellige sportsaktiviteter tilbydes: windsurfing, sejlads, vandski og forskellige andre former for vandsport.

Overnatning i Podstrana

Podstrana har i alt mere end 2500 boligenheder, en del er i hotellerne og resten er private lejligheder og villaer. Det mest berømte er komplekse hotel Le Meridien Lav ***** der tilbyder en bred vifte af luksuriøse og moderne indkvartering (i alt 365 værelser og 17 suiter). Hotellet er beliggende direkte på kysten og værelserne har en smuk udsigt over havet, Split og de omkringliggende øer. Det nyeste hotel i Podstrana er Hotel Split **** som blev åbent i 2013. Hotellet har 40 værelser til rådighed, beliggende direkte på stranden, og på toppen af hotellet er der en pool med en smuk udsigt.

Restauranter i Podstrana

Podstrana, har et ganske fornuft udvalg af gode restauranter og taverner som hovedsageligt serverer dalmatiske retter tilberedt efter traditionelle lokale opskrifter. De fleste af restauranter har en dejlig udsigt over vandet, den mest berømte restaurant er Arkada, en restaurant med en rig tradition som blev åbent i 1969.

Podstrana kystvejen

Hvad skal man lave i Podstrana?

På grund af sin beliggenhed (tæt på Split og Omis) er der virkelig gode muligheder for at tage på dagstur, hvad enten det er arrangerede ture med nogle af de lokale agentur eller en ture på egen hånde. De mest oplagte steder som vi kan anbefale er en rundtur i Split, samt besøg i Salona, Klis, Trogir og Omis.

Forskellige rejsebureauer fra Podstrana tilbyder en række endags ture:

Shopping i Podstrana

Podstrana har et par købmandsforretninger, der er åbne hver dag, her kan man finde et stort udvalg af dagligvarer. Hvis man derimod ønsker at tage til et større supermarked eller indkøbscenter, så anbefaler vi City Center One, der kun er 5 km fra Podstrana. Udover det store Eurospar supermarked er der i centret også et stort udvalg af tøj, sko, parfume butikker, apotek …

Natteliv i Podstrana

I Podstrana kan man slappe af i en af barerne, der er beliggende direkte på stranden og nyde en rig variation af cocktails. Men vil man på diskotek, anbefaler vi at tage til den nærliggende by Split.

At komme til Podstrana

Fra Split er der masser af daglige bus afgange til Podstrana, bussen koster omkring 20 kn og turen tager cirka 15 minutter.

Hvis man ankommer til Podstrana via motorvejen, skal man køre af motorvejen i Dogopolje og derefter køre retning Split og senere Omis. Fra motorvejsafkørslen er der omkring 15 km til Podstrana.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.