img

Kroatien 2015

/
21340 Views

KroatienKroatien vil i 2015 igen være ferie destinationen for omkring 7-8.000.000 turister fra hele verden, hvis du er en af dem, kan vi anbefale at du læser vores lille Kroatien 2015 guide, hvor du blandt andet kan finde oplysninger omkring, hvordan du kommer til Kroatien, hvor man skal tage hen i Kroatien og hvad du kan opleve mens du er i Kroatien, og naturligvis hvilke events / begivenheder Kroatien har at byde på i 2015.

Vejen til Kroatien:

Der er 4 måder at komme til Kroatien på, med fly, med bil, med bus og med færge.

Med fly:

Igennem de sidste 5 år har et stort antal af luftselskaber udvidet med ruter til Kroatien, her er et par af selskaberne som flyver til Kroatien germanwings , norwegian , og selvfølgelig Croatia Airlines.

Ankomst destinationerne i Kroatien er Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Split og Dubrovnik. Fra alle lufthavne har man busser som kører til centrum af den pågældende by, alternativt kan tage en taxi eller forudbestille en lufthavns transfer.

Med bil:

Størstedelen af vejene og specielt den nye motorvej i Kroatien, er i rigtig god stand, så man behøver ikke at bekymre sig om at køre rundt i bil, jeg vil dog anbefale, at man afholder sig fra at køre for stærkt da politiet kontroller ekstra meget i højsæsonen.

Man skal betale vejskat / maut for at køre på de kroatiske motorveje, her kan du se priser på vejskat i Kroatien, husk også at medregne prisen for Vignetten i Slovenien og Vignetten fra Østrig i dit rejsebudget.

Med bus:

Firmaer som f.eks. Eurolines har daglige ruter til Kroatien, og da busser er det fortrukne transportmiddel hernede, har man et excellent bus netværk inde i landet. Busser er rimelig billige og forholdsvis pålidelige.

Alle større byer har gode bybusser, det er billigt og de kører fra tidlig morgen til sent aften. Her kan du læse mere omkring busser i Kroatien.

Med færge:

Hvis man ankommer til Kroatien fra Italien, kan man gøre det med færge. Der er daglig færge forbindelse mellem Ancona og Split hele året rundt, i højsæsonen har man diverse færger og katamaraner der sejler fra Bari, Pescara, Venedig og selvfølgelig Ancona. Ankomst stederne i Kroatien er 6 byer i Istrien, Zadar, Split og Dubrovnik.

Hvis man vil til en af øerne, har man et stort udvalg af lokale færger, nogle sejler hele året rundt og nogle kun i højsæsonen, her kan du læse flere informationer omkring færger i Kroatien.

korcula

Hvor skal man bo og hvordan finder jeg en feriebolig:

Hvor kan jeg overnatte:

Da Kroatien tilbyder alt lige fra billige vandrehjem til 5 stjernede hoteller, vil jeg personligt starte med at overveje hvad vil jeg gerne opleve i min ferie, er det stranden der trækker, eller oplevelser så som national parker og udflugter, eller er det måske nattelivet? Som udvandrer her i Kroatien har vi efterhånden oplevet lidt af det hele, så hvis du browser lidt rundt på vores blog kan du helt sikker finde inspiration til din ferie hernede.

Hvis du har nogle ideer eller spørgsmål angående din ferie planlægning er du meget velkommen til at kommentere på vores historier.

Hvordan finder jeg overnatnings muligheder:

Den nemmeste måde at finde overnatning på er naturligvis internettet, hvis du søger private overnatning eller mindre hoteller / pensioner er der generelt 2 måder at book på.

 1. Igennem lokale rejsebureauer, dette har været den traditionelle måde at gøre det på i de sidste årtier.
 2. Den anden mulighed er at booke direkte ved husejeren, men da kun meget få af dem har deres egen hjemmeside og de fleste af dem er mere eller mindre usynlige på internettet, så den bedste måde er at finde en Feriebolig portal som tilbyder direkte kontakt med husejeren.

Den nemmeste måde at få et godt overblik over potentiale overnatnings muligheder er at Google feks: Ferieboliger i Kroatien, du vil se at der faktisk er en del sider som tilbyder overnatninger, så tjek om siden du er landet på er et bureau eller en side der tilbyder direkte kontakt til husejeren.

Hvilken metode der er den bedste er svært at sige, men normalt er det billigst at booke direkte.

Vær opmærksom på at du ofte ikke kan book online, men kun sende en forespørgsel. Grundet til dette er af husejeren ofte har sit hus på flere hjemmesider, og de er ikke helt så gode til at opdatere deres udlejningskalender.

Når du har fundet en feriebolig som du kan lide, vil jeg anbefale at du prøver at Google navnet på boligen, for at se om der eventuelt er nogle som har anbefalet sted, det kan jo ikke skade.

panorama-camping-oliva

Camping i Kroatien:

Kroatien er en populær camping destination, her er et stort og godt udvalg af campingpladser i alle kategorier at vælge imellem. Jeg personligt kan anbefale Camp Oliva i Rabac og Camp Galeb i Omis.

Ud fra et pris perspektiv er campingpladserne i Kroatien ikke meget billigere end feks. i Italien, men hvis man ikke behøver 5 stjerners faciliteter, kan man altså godt finde campingpladser med et fornuftigt prisleje.

Flere og flere Campingpladser tilbyder Mobilhome til udlejning – her kan du se en liste med Campingpladserne

Hvad skal man se i Kroatien:

I første linje er regionen hvor man holder ferie naturligvis afgørende for udflugtsmulighederne, f.eks. Kan man i Split se Diocletian paladset eller national parken Krka. Da vi har set en del har i Kroatien kan man som jeg nævnte tidligere browse lidt rundt på vores blog, jeg vil anbefale at i læser vores guide igennem Istrien eller vores Split guide.

Hvad man skal undgå:

Hvis man er på lav budget, kan jeg lige anbefale følgende:

 1. Benyt ikke taxier, hvis du ikke er nød til det, da det er forholdsvis dyrt hvis man sammenligner med det generelle prisniveau hernede.
 2. Køb din dagligvare i LIDL, de har de bedste priser. – tjek vores guide over priser i Kroatien.
 3. Benyt din mobil Så lidt som muligt og UNDGÅ at bruge dataforbindelser da det kan blive rigtig dyrt.
 4. Undgå at opholde sig i solen mellem 11 – 15, man kan blive seriøs forbrændt, solen hernede er en del stærkere end den man er vand til derhjemme fra.
 5. I nogle byer er der natklubber som man bør undgå, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Tjek om i kan finde oplysninger på nettet som f.eks. vores Split nightlife guide.

Club Bačvice Split

Generelt er Kroatien et sikkert sted at opholde sig, det betyder selvfølgelig ikke at der ikke er kriminelle her, så for at være på den sikre side skal man ikke gå rundt og vifte med sine penge.

Tag ikke på Vandring / hiking eller sejltur uden at tjekke den lokale vejrudsigt først, og husk at medbring telefon nummeret på den lokale redningshjælp.

Events i Kroatien 2015:

Lokale turist bureauer og flere kroatiske organisationer tilbyder et stort udvalg af events igennem hele sommeren, nogle af dem er enegangs events men størstedelen af dem er årligeevents.  som regel har de Lokale turist bereauer en list med events klar omkring april måned.

I er velkommen til at skrive en kommentar hvis i har spørgsmål angående en ferie Kroatien.

Vi ses i Kroatien i 2015!

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

184 Comments

 1. Hej Anne Sofie,

  Som sagt mener jeg ikke der var flere strand i selve byen, modsat hvor jeg har taget billede, var der en temmelig lang beton mole / strand langs vandet.

  Som nævnt er der en fin strand i Baska, du kan se stranden på foto som jeg har vedhæftet, kanon sted. En anden mulighed er Crikvenica, som har nogle fine strande.

  Mvh, Morten

  Strand Baska Krk

 2. Hej Simon,

  Uha, det er jo ikke en nem opgave du har givet mig her, så jeg har brug for lidt flere informationer.

  1. Hvornår rejser I (har stor indflydelse på prisen)
  2. Er budgettet inklusiv hvad det koster at komme til Kroatien
  3. Hvordan kommer i til Kroatien

  Hvis du lige gider svar mig på det, skal jeg nok forslå dig et par steder hvor de fleste af dine punkter bliver opfyldt (alle på engang bliver nok svært) 🙂

  Mvh, Morten

 3. Hej Morten!

  Tak for dit svar! Jeg har netop fået at vide, at sidste eksamen ligger d. 7. juni, så realistisk set er vi nok klar til at rejse omkring d. 14. juni og frem.
  Jeg forstår det sådan, at fly til Kroatien er rimelig billigt hvis man bestiller i god tid? Så vi ville foretrække fly. Det skulle helst inkluderes i prisen, men det kan måske nok tages med i betragtning, at vi er udemærkede til at leve med omkostningerne i bund – det er vel en evne alle studerende besidder 🙂

  Super fedt at du vil hjælpe!

  mvh
  Simon

 4. Hej igen Morten 🙂

  Nu har jeg fundet en feriebolig i Novi Vinodolski. Det er 10 km fra Crikvenica som du anbefalede. Kender du dette sted og er det et du også kunne anbefale?

  Hilsen Anne Sofie

 5. hejsa
  de sidste 12 år harvi kørt selv til bi village campingplads ved pula ca 17 timer fra DK lejet en mobilhome 6 sovepladser og to badeværelser, terrase, mega stor plads med 4 pool, 3 spisesteder,supermarked,take away m.v. 3 km til Pula og 1 km til Fazana. det anbefales at handle ind der, da priserne på pladsen er i overkanten. En overnatning undervejs i sydtyskland, evt mere sydpå anbefales, kør lidt væk fra motorvejen og overnat for ca 55 euro for to incl. morgenmad. Nap en stor fadøl til aftensmaden og du sover godt. Regn med marchhastighed i Tyskland i snit 100 km ved ordentlig kørsel—–max 140
  vi har lejet gennem vacansoleil, de har en dejlig hjemmeside og ingen skjulte priser, guide på pladsen der viser hvor du skal bo
  og ellers hjælper med ALT

 6. hej morten
  ved godt at det er kroatien du kan man hvad med en tur til Durres i Albanien,, 2 km syd for grænsen er oplyst og anbefalet af lokale i kroatien om at det er verdens smukkeste sted

  vi har mod på at prøve en heldagstur for at se det
  konen går forrest og jeg med skudsikker vest bagved
  eller er det så galt tror du

 7. Hej Simon

  Med hensyn til a flyve, er det svært at sige hvornår det er bedste a bestille billetten, men f.eks. har jeg lige bestille retur fly (Ryanair) fra Billund til Zadar i slutning af Juni, de kostede 1.200 kr stykket. Fra København er det vist noget dyrere.

  Hvis Billund – Zadar er ok, så vil jeg anbefale dig følgende muligheder

  1. Novalja, Vodice, begge kan man nå med offentlige busser fra bus stationen i Zadar alternativt kunne i overveje Zadar
  2. Hotel, der er kun en ting at gøre kig på nettet, jeg har ingen chance for at holde mig opdatere af udvalgte og priser. (Der er simpelt hen for mange)
  3. God mad, det finder man overalt, spørg på hotellet, spørg tjenere etc. og test jer frem.
  4. Zadar området ligger i nærheden af flere Nationalparker, som f.eks. Krka, Paklenica og Kornati. Hvis I beslutter jer for Novalja er det noget svære at komme rundt.
  5. Zadar har at de 3 forslag naturligvis det bedste natteliv, i de andre 2 steder er der et begrænset udvalg. (Hvis festerne er starter på Zrce stranden ved Novalja, har i party hele natten her).
  6. Zadar gamle by del.

  Håber det kan bruges, det er svært at pin pointe noget 100%, da jeg ved jo ikke om vi har samme opfattelse af hvad der er godt og hvad der ikke er. men dette var umiddelbar mit bedste gæt, ud fra alle de kriterier som du havde givet mig

  Mvh, Morten

 8. Hej Anne Sofie,

  Novi Vinodolski tror jeg godt kan bruges, hoved stranden som ligger syd (Saa vidt jeg husker) er rimeligt ok, den ligger langs en promenade med masser af cafeer og strandbarer, selve byen Novi Vinodolski er ganske hyggelig, saa alt i alt er det et Ok sted.

  Mvh, Morten

 9. Hej Larsen,

  jeg tror sagtens du kan tage en tur til Albanien, efter hvad jeg har hoert fra tourister som har været en tur omkring Albanien, skulle det vaere smukt, og man har ikke brug for en skudsikker vest 🙂

  Mvh,

  Morten

 10. Tusind tak for svar! jeg bestiller ferie der så 🙂

  Det har virkelig været nyttigt med denne side og din hjælp, så tak for det!

  Hilsen Anne Sofie

 11. Det var saa lidt,

  da jeg ikke selv har vaeret paa ferie i Novi Vinodolski (kun dagsbesoeg), vil det vaere super hvis du kunne skrive hvordan det var naar du kommer tilbage.

  Hav en god ferie

  Mvh, Morten

 12. Hej Morten

  Fantastisk hjemmeside – Godt gået!

  Min kæreste og jeg har besluttet at tage til Kroatien de første to uger af juli i bil. Vi har ikke været der før, hørt godt, men det virker lidt uoverskueligt.

  Vi er på udkig efter steder, hvor der er dejlig strand og badevand uden det er plastret til med liggestole, turister og turistaktiviteter. Det er det vigtigste. Et sted, hvor man måske kunne leje en ferielejlighed eller villa med terrasse med udsigt til havet, gode spisemuligheder og hvor man indenfor et par timers kørsel kunne finde forskellige interessante steder at tage hen hvad enten det er natur, kultur eller sjove byer.

  Man kan jo ikke altid få alt man ønsker, men kan du ud fra dette give et par tips til steder vi kunne kigge lidt nærmere på…..

  Help much appreciated…

  Bedste hilsner,

  Søren

 13. Hej Søren,

  de mest fyldte steder i Juli og August er Istrien og Dubrovnik, så dem skal du nok ikke vælge. har du set de små byer på Omis Riviera som jeg har posted her for nyligt, som f.eks. Mimice, her kan du få dine ønsker med hensyn til Strand og ferielejlighed med udsigt opfyldt og du har også flere seværdigheder inden for et par timers kørsel, som f.eks. Krka Nationalpark, Biokovo Naturpark, flere øer, og byerne Split, Trogir og Makarska.

  Alternativt, kan du overvej f.eks Seget eller Primosten, eller Rogoznica.

  Skriv bare igen hvis ikke det lige passer

  Mvh,

  Morten

 14. HAJ morten
  vI ER 4 VOKSENE DER SKAL TIL KROATIEN ,NÆRMER BASTEMT JURICIV KAL
  VIL GERNE HØRE OM DER VAR NOGLE BESTEMTE STEDER VI SKAL SE.
  vI KUNNE OGSÅ TÆNKE OS AT TAG EN TUR TIL VENEDIG HVOR KAN MAN SEJLE FRA OG VED NU PRISEN PÅ FÆRGEN.HAR DU ANDRE BUD HVOR VI SKAL TAGE HEND VI ER I BIL SÅ DET ER IKKE NOGET PROBLEM MED AT KOMME RUND

  PÅ FORHÅND TAK FINN

 15. Hej Finn,

  jeg må tilstå at jeg faktiske ikke kendte til byen Jureciv Kal, men nu har jeg fundet det på kortet, kan se det er i Istrien.

  Da i har bil med vil jeg forslå jer at i skal besøge, Porec, Pula og Rovinj. deudover er Motovun et ganske skønt sted. I har mulighed for også at køre til Plitvice en dag, det tager nok ca. 2 timer hver vej.

  Færgen til Venedig kan i tage fra flere byer, både Pula, Porec og Rovinj er en mulighed.

  Mvh, Morten

 16. Hej Morten.

  Vi er 6 voksne og 10 børn som drager til umag d. 30/6 og vi glæder os for vildt alle sammen. Vi skal bo i mobilhomes på camping umag. Vi var ikke lige helt klar over at det er en kæmpe kæmpe plads vi skal bo på, men det går nok.

  Mit spørgsmål går på ,om du ved om der ligger markeder og Lidl i byerne Buje og novigrad? Vi er klar over at prisniveauet er højest på selve campingpladsen og måske også i instrien, og da vi skal køre knap 1800 km, vil det være dejligt med markeder tæt på. Har læst om markedet i Paula, men det ligger lidt langt væk synes jeg.

  1000 tak for en fin side, hvor jeg har fået mange brugbare informationer.

  Venligst Heidi

 17. Hej Heidi,

  Den nærmeste Lidl finder du i Porec, adresse: Mate Vlašića 36, 52440 Porec, hvor der også er et mindre grøntsagsmarked. Jeg ved om der noget i Novigrad, Buje eller Umag, men jeg vil tro det.

  I området burde du sikker kunne finde et lidt større konzum supermarked.

  Mvh,

  Morten

 18. Hej Morten,
  Super fin og inspirerende hjemmeside.
  Et enkelt spørgsmål; Vi er en familie på 5, 3 børn på 12, 9 og 4. Vi har bestilt fly til split i juli måned iår og skal være væk i 3 uger. Vi forestiller os at tage på øhop uden at bestille overnatning hjemmefra. Mit spørgsmål er ganske simpelt; Kan det lade sig gøre? Er der lokale udlejningssteder/bureauer på havnen hvor færgerne lægger til?
  Vores ønske er at lave det meget lidt planlagt så vi kan være lang tid de dejlige steder, men også har mulighed for at tage videre hvis det er mindre skønt.
  Vi forestiller os at besøge Korcula, Brac og måske Lastovo og/el Vis.
  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh Line Lunde

 19. Hej.

  Hvis man er på Istrien og vil ud at se noget, kan det anbefales at tage en tur til en lille by, Groznjan. Det er en gammel middelalderby, der blev forladt af dens indbyggere lige efter 2. verdenskrig og stod tom, indtil nogle kunstnere flyttede dertil i 1965 og nu er byen fuld af forskellige slags kunstnere. Man kan se og købe det de har lavet.

  Mvh Anette

 20. Hej Line

  Ja, det kan godt lade sig gøre at finde overnatning når man ankommer, men de meste populære steder, kan det i højsæsonnen godt kræve en del renden rundt inden man finder noget som er ledigt.

  Mvh,

  Morten

 21. Hej Morten. Tak for en fin hjemmeside. Jeg har lige spørgsmål omkring rejsen til Zadar. Jeg har 2 drenge på hhv.3 og 7 år. Vil derfor gerne vide om byen er børnevenlig? Og hvor er det bedst at overnatte altså vi overvejer om det skal være tæt på midtbyen eller lidt udenfor omkring strandede. Hvis vi skal bo ved stranden, er det noget at lave om aftenen? Og det sidste spørgsmål, vi vil også gerne besøge Krka nationalpark, ved du om stedet er noget for småbørn. På forhånd tak! Vh. Maria

 22. Hej Maria, jeg syntes Zadar er ganske børnevenlig, der er f.eks flere relativt nye legepladser rundt omkring i byen.

  Jeg vil forslå jer at bo i bydelen Borik eller Diklo, I Borik finder i de mest børnevenlige strande i Zadar, på promenaden i Borik, er der masser af liv om aftenen. Krka, kræver jo en del gang til fods, hvis man tager gåturen rundt i parken tager det ca 2-2.5 time, men der er muligheder for at stoppe undervejs, så man kan sagtens have børn med i den alder dine har.

  Mvh, Morten

 23. Hej Morten

  Har du en mail jeg kan kontakte dig på ? har en forespørgsel til dig omkring nogle produkter vi skal have ind på markedet I Kroatien.

  Vil ikke lige skrive uddybende her – men har søgt omkring efter en email adresse uden held.

  Venlige hilsner

  MIchaela Hørdum

 24. Hej Morten

  Jeg vil lige høre dig om noget. Jeg skal til Rovinj D. 16 til D. 24 juli, med mine forældre. Og vil høre om du ved noget om hvor der er markeder, store som små! Og hvornår de har åbent/dage de har åbent i. Og hvor der er en Lidl butik. Og eventuelt et shopping center (jeg er 18 år og elsker at shoppe)

  Jeg ved godt at det var mange spørgsmål, men håber alligevel at du vil svare, og eventuelt skrive en mail til mig. Hvis du altså har tid og lyst!

  Hilsen louise

 25. Hej Morten.

  Først og fremmest mange tak for en super anvendelig hjemmeside.

  Vi (min kone og børn) rykker mod Kroatien på mandag med ankomst tirsdag i vores bil, hvor vi skal bo på Lanterna Caming i 10 dage.

  Jeg vil høre, om der er nærliggende områder, hvor det er en løbetur værdigt? Jeg er trailløber og vil helst undgå asfaltveje, men vil heller ind på små stier og tage del i naturoplevelserne – derudover vil jeg også gerne have nogle højdemeter i benene og udnytte at det ikke er flade Danmark jeg holder ferie i 🙂

 26. Hej Torben,

  undskyld det sene svar har selv lige holdt en smule ferie. Jeg ved ikke konkret besked med hensyn til ruter i det område, men der helt sikkert nogle muligheder. hvis du gider køre lidt kan du overveje at tage en løbetur i motovun området der er blandt andet en gammel jernbane man kan følge, i dette område er der også en del skov med kupperet terræn.

  Mvh, Morten

 27. Hej Morten.

  Vi er to familier med i alt 5 børn i alderen 3-9 år der skal til øen Brac. Har du gode råd og seværdigheder vi bare skal vide noget om. Vi har lejligheder, så vi regner med selv at lave mad de fleste dage… Er der meget dyrt? Vi overvejer også evt. At tage til fastlandet på dagsbesøg… Især hvis øen er meget turistet.

  Tak for en god hjemmeside

 28. Hej Katrina

  jeg vil tage en rundtur på øen, der er masser af hyggelig byer. Der er åbnet en Lidl i Supetar (der hvor færgen ankommer) så i kan uden problem købe ind til fornuftige priser. Øen er ikke specielt turisted, kun Bol er temmelig fuld om sommeren.

  Mvh, Morten

 29. Hej,

  Vi skal snart 14 dage til Korculaog vi glæder os. Hvordan er det med færgeforbindelsen fra fastlandet? Vi har lejet en bil i Dubrovnik lufthavn og vil køre til Korcula.
  Hvordan indkøb, er det bedst at gøre på fastlandet inden vi tager færgen over?
  Og hvad med aktiviteter for en tre årig? Findes der legepladser osv. (Måske et dumt spørgsmål:)).

  Tusind tak for en god blog:)

  Mvh
  Matilde

 30. Hej Matilde, jeg formoder du mener at i skal til Korcula?

  Fra Dubrovnik skal i køre til Orebic på halvøen Peljesac, dette er ca 1.5 times kørsel fra Dubrovnik, her fra er der færge til færgehavnen 3 km uden for Korcula, færgen sejler masser af gange, så i stiller jer bare i kø ved færgelejet i Orebic og køber en billet.

  Priserne er lidt højere på øen men ikke så høje at i behøver at slæbe alt med, der er flere supermarkeder ved Korcula by.

  Der er en legeplads for mindre børn mellem bus stationen og den gamle by I Kurcula. Her er et billede af legepladsen Legeplads Korcula by

  Mvh, Morten

 31. Hej Morten

  Det ser ud til at du er eksperten mht landet Kroatien.

  Vi er tre gutter på 25 – så vil lige høre hvad du kan anbefale af steder. Vi er rigtige drengerøve 🙂

  Vi skal til Split fra d.25-07-13 til 02-08-13

  mvh

  Rasmus

 32. Hej Rasmus

  i Split er der masser af Party her i sommer maanederne, bare tag ind til Rivaen om aften og foelg stroemmen derfra 🙂

  Mvh,

  Morten

 33. Hi Morten. Ih hvor var det skønt at læse om dig og din familie, og din side er super og meget informativ.
  Jeg har forsøgt at skrive før men det lykkedes vidst ikke.
  Mit spørgsmål er. Ved du om man skal betale skat i danmark eller/og kroatien af en dansk brøk-folkepension.(jeg ved at man før, hvis man flyttede til Kroasien, fik hele pensionen med sig, og at man i Kroasien ikke betalte skat af pension, men mon det har ændret sig?)
  Hvad tror du et værelse med bad koster om måneden, (jeg regner med at bo der i ca 2 år, og evt i Split)
  Hjertelige hilsener
  G. B. T. B.

 34. Hi Gurli

  jeg fik også din første besked, men havde besøg fra DK, så jeg havde ikke lige tid til a svare.

  Nu til dine spørgsmål.

  1. Så vidt jeg ved skal du betale skat af din folkepension hernede, der er ihvertfald lavet en doppelbeskatnings aftale mellem de to lande.

  2. En mindre lejighed med bad (30-40 m2), kan du sikkert få til ca 200-300 Euro i centrum koster det en del mere.

  Mvh Morten

 35. Hej Morten.
  Jeg er lige landet her på din hjemmeside, da vi er ved at finde ud af hvad vi skal til sommer, og jeg kan se her du ved en masse om Kroatien. Vi er en familie med to voksne og tre børn fra 12-17 år. Vi vil gerne flyve – orker ikke køreturen. Vi kan købe billige billetter med Ryan Air til Zagreb, og så er spørgsmålet om der er et godt sted i nærheden her for at holde ferie? Vi vil gerne lidt væk fra den værste turisme. Vi er helt vilde med at snorkle, og har hørt at vandet i Kroatien er godt hertil. Ellers vil vi bare gerne bo et smukt sted med fred og ro og godt badevand. Har du et forslag?
  Vh Jette

 36. Hej Morten
  Glædelig jul!
  Jeg har læst godt om øen Vis. Vi er to voksne og to børn på 5 og 2 år. Er det overkommeligt at komme til øen og hvilken by kan du anbefale vi bor i? Gerne et sted med en børnevenlig strand og mulighed for lidt indkøb. Har du også et godt indtryk af øen eller har du et helt andet forslag som er godt for en familie m små børn?Mvh Mia

 37. Hej Mia

  Glædelig jul og godt nytår.

  På øen Vis skal i bo enten i Vis by eller Komiza, umiddelbart vil jeg mene at Vis by er bedste egnet til ferie med mindre børn. I begge byer er der indkøbsmuligheder og strand. Sandstrandene på øen som i kan se i indlægget ligger ikke ved de to byer. Øen er super, virkelig et dejligt sted, specielt hvis man ikke vil have en rolig ferie. Andre alternativer som jeg kan anbefale til en familie ferie er Øen Brac, Øen Korcula eller Kvarner øerne Losinj, Rab og Krk (På de sidste 3 er noget mere turisme i sommermånederne).

  Håber det kan hjælpe dig lidt videre?

  Mvh

  Morten

 38. Hejsa,

  Min veninde og jeg påtænker at besøge Kroatien i påsken april 2014, hvor det jo nok ikke er strandvejr endnu, så kan du anbefale steder/byer gode at besøge der byder på lidt blandet natur/kultur/gastronomi? 🙂
  Bedste hilsener Louise

 39. Hej Louise

  Jeg vil umiddelbart anbefale Split og Zadar, der finder i både skøn natur, samt kultur oplevelser og et fornuftigt gastronomisk udbud.

  Et 3 alternativ kunne være Dubrovnik.

  Mvh, Morten

 40. Hej Morten.

  Ved du noget om nattelivet i Dubrovnik, eller andre kystbyer i Kroatien der kan være værd at besøge? Vi er omkring 8 drenge der planlægger ferie i uge 29 her til sommer. Vi er i alderen 25-28 år. Ikke nok med nattelivet, så må der også godt være gode restauranter og nogle dejlige badestrande

  Håber at høre fra dig. Er du venlig at skrive til min mail fremfor her.

  Mvh Søren.

 41. Hej Morten.
  Vi skal til Kroatien for første gang, til sommer
  (camping Bi Village)
  Ville lige høre om det har gjort stor forskel på prisniveauet dernede at de er kommet med i EU ?
  Mvh. Pia

 42. Hej Pia,

  Vi tjekker priserne på fødevarer ca. hver 3 måned, og vi kan ikke se nogen mærkbar stigning her efter at vi er kommet i EU. (

  Restuaranter og forlystelser er også relativt stabile i prisen, vi har kun lagt mærke til pristigninger på steder som er blevet mere populære end de var tidliger, men det har jo ikke noget med EU at gøre.

  Mvh, Morten

 43. Hej Morten
  Vi er to familier med i alt 4 børn under 7 år som skal flyve til Split i påsken. Vi kender ikke området, og researcher på at finde et feriehus ved vandet. Gerne i en landsby ved vandet max 40-50 km fra Split lufthavn. Men vi kan ikke helt gennemskue hvilke småbyer der er fine og hyggelige. Kan du hjælpe?
  Mange hilsner
  Anja

 44. Hej Anja, puha der er ikke så mange deciderede feriehuse i området omkring Split, så i skal nok overveje at kigge efter lejligheder istedet for. Jeg vil anbefale at vælger at bo enten i Split eller Trogir på den tid af året.

  Mvh, Morten

 45. Hej Morten

  Vi er en familie på 5 der påtænker sommerferie til Kroatien ca fra d.5.juli og to uger frem. Vi overvejer at tage biltoget til Villach. Vi ønsker ikke at bo meget turistede steder, vi elsker havudsigt, badning og snorkling. Men har samtidig en teenager der også gerne vil være et sted med lidt “liv”, shoppemuligheder etc. Så vi vil gerne finde to forskellige områder – een uge hvert sted.
  Har du nogle gode forslag?
  På forhånd tak..

  Hilsen Carina

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text