img

Motorvejsafgift Kroatiske Motorveje

/
21325 Views

new-croatian-highwayDen globale finanskrise ser også ud til at komme til at sætte sine spor på færdiggørelsen af motorvejene i Kroatien, da man pt. snakker om at udsætte dele af projektet. Så her et kort overblik over de strækninger som er færdig. Endvidere kan du finde en oversigt over motorvejsafgiften som du skal betale for at benytte den Kroatiske Motorvej.

A1 – Zagreb – Dubrovnik

Dagsdato er 442 km af motorvejen A1 fra Zagreb til Split (Dubrovnik) færdig gjort, den sidste afkørsel i syd gående retning er Ravac (Hvilket er afkørselen til Ploče)

Prisen for Stækningen Zagreb – Split er 157 kuna, til sidste afkørsel i Ravca er prisen 187 Kuna. (Priser for personbiler)

TIP: ca. ved km sten 203 er der en rasteplads med en resturant kaldet Macola, her er det stort udvalg af god mad til fornuftige priser, for mindre børn er stedet ret interessant, da der er fuldt med udstoppede dyr, så som Bjørne, Ulve etc.

A1 / A6 Zagreb – Rijeka

Motorvejen mellem Zagreb og Rijeka, på ca. 140 km, blev færdig gjort i efteråret 2008

Prisen for Stækningen er 60 Kuna.

Betaling på de Kroatiske Motorveje

For at benytte den kroatiske motorvej skal man betale motorvejsafgift (road toll) ud fra antal km som man kører på motorvejen, betaling sker når man forlader motorvejen. Nedenfor kan du se de forskellig køretøjs kategorier og download en PDF fil med priserne.

På den kroatisk motorvej kan man betale med alle normale kreditkort, betaling med Euro og danske kroner er også muligt (omregning sker til officiel dagskurs), eventuelle retur beløb udbetales i Kuna.

Køretøj kategorier og Told priser

KATEGORIE IA: 2, 3 og 4 hjulede motorcykler.

KATEGORIE I: Motor køretøjer med 2 aksler med en maksimal højde på 1.30 m målt ved den første aksel (normale biler)

KATEGORIE II: a) Motor køretøjer med 3 eller flere aksler med en maksimal højde på  1.30 m målt ved den første aksel. (personbil med campingvogn) b) Motor køretøjer med to aksler højere end 1.90 og en maksimal vægt på 3.500 kg. (eks. Minibus)

KATEGORIE III: Motor køretøjer med en højde over 1.30 m målt ved første aksel og en tilladt vægt over 3.500 kg. (eks. Minibus over 3.500 kg og Minibus med hænger)

KATEGORIE IV: Motor køretøjer med 4 eller flere aksler og en højde over 1.30 m målt ved første aksel og en tilladt vægt over 3.500 kg.(eks Lastbiler og turistbusser)
Informationer omkring Motorvej afkørsler
Nedenunder kan du se hvilken motorvejs afkørsel der passer bedst til din ferie destination og derefter kan du tjekke motorvejsafgiften i vores pdf. tabeller. Den nemmeste måde at finde den rigtige afkørsel er ved at bruge CTRL + F og så indtaste din ferie destination.

A1 Zagreb: Efter at have kørt af motorvejen A1 i Zagreb, er der muligheden for at forsætte på motorvejen A3 til Ljubljana, A5 til Osijek, A2 til Varaždin og A4 til Goričan. Selvfølgelig kan du også forsætte til Zagreb midtby som er omkring 8 km fra Zagreb afkørselen.

A1 Dermeje: VIGTIGT, I June 2009 åbnede man en afkørsel umiddelbart før Zagreb, (når man kommer fra syd), ved denne afkørsel kan der kun betales med kredit kort, da mange kroatere betaler med kontakter, kan man med fordel benytte denne afkørsel og derved undgå de lange kører som ofte opstår ved Zagreb afkørselen i højsæsonen.

A1 Jastrebarsko:

A1 Karlovac: Karlovac afkørslen er afkørslen du skal bruge, når du kommer fra Zagreb hvis du skal til National parken Plitvice søerne.

A1 Bosiljevo:

A1 Ogulin: Denne afkørsel kan bruges hvis man skal til Novi Vinodolski, men det er ikke den mest komfortable vej at køre.

A1 Brinje:

A1 Žuta Lokva: Denne afkørsel kan anbefales hvis man skal til Senj, Novi Vinodolski, øerne Rab og Pag (Novalja og Pag by). Du kan også bruge denne afkørsel hvis man kommer fra syd og skal til Rijeka, det tager ca. den samme tid som motorvejen men du slipper for at betale motorvejafgift.

A1 Otočac: Fra denne afkørsel har du den korteste afstand til National Park Sjeverni Velebit.

A1 Perušić:

A1 Gospić: Denne afkørsel har den korteste forbindelse til Karlobag, herfra har du også adgang til D25 som forbindes til D1 i Korenice (vejen til Plitvice søerne)

A1 Gornja Ploča: Denne afkørsels anbefales hvis du kommer fra syd og skal til National parken Plitvice.

A1 Sveti Rok: Afkørsel til Gračac og Knin (hvis man kommer fra nord) I efteråret og om vinteren kan man komme ud for at motorvejen omkring Sveti Rok er lukket pga. Bora vinde, i dette tilfælde er man nød til køre af motorvejen her og køre over bjerget ad den gamle vej, hvilket er lidt af et eventyr.

A1 Maslenica: Er den tætteste afkørsel til Starigrad og National park Paklenica, (afkørslen fra syd som skal bruges hvis motorvejen er lukket pga. Bora vinden)

A1 Posedarje: Afkørsel til Paški most broen til øen Pag.

A1 Zadar zapad / vest: Afkørsel til Zadar, Petrčane, Nin, Zaton og Vir.

A1 Zadar istok / øst: Afkørsel til Zadar, Zemunik (Zadar lufthavn), Bibinje og Sukošan.

A1 Benkovac: Afkørsel til Biograd na moru, Turanj, og Pakoštane.

A1 Pirovac: Afkørsel til Murter, kan også anbefales til Pakštane hvis man kommer fra syd og til Vodice hvis man kommer fra nord.

A1 Skradin: Afkørsel til Skradin og den nederste del af National parken Krka.

A1 Sibenik: Afkørsel til Šibenik, Primošten, Rogoznica, og Marina hvis man kommer fra nord og til Vodice og den øverste del af National parken Krka hvis man kommer fra syd.

A1 Vrpolje:

A1 Prgomet: Afkørsel til Trogir, Seget Vranjica, Marina, Øen Ciovo og Kaštela.

A1 Vučevica: Kan ikke rigtig bruges til noget.

A1 Dugopolje: Afkørsel til Split, Podstrana, Sinj, Øerne Brac, Hvar Vis samt Omis og Kaštela.

A1 Bisko:

A1 Blato na cetini: Afkørsel til Omis, Dugi Rat og Lokva Rogoznica.

A1 Šestanovac: Afkørsel til Mimice, Pisak, Brela, Makarska og Tućepi hvis man kommer fra nord.

A1 Zagvozd:

A1 Ravča: Afkørsel til Makarska (Syd); Dubrovnik, Montenegro, Tućepi, Podgora, Igrane, Zaostrog og Ploće, vær opmærksom på at vejen fra Ravča til Ploće er lidt af et eventyr og kan være lidt af en opgave hvis man køre med campingvogn.

A6 Vrbovsko:

A6 Ravna Gora:

A6 Delnice: Afkørsel til en af Kroatiens ukendte skatte National parken Risnjak.

A6 Vrata: Afkørsel til Øen Krk, og Crikvenica.

A6 Oštrovica:

A6 Rijeka (Kun): Slutningen på A6, fra her kan man nemt komme til Istien Y som er nemmeste hvis man skal til byer som Umag, Novigrad, Rovinj, Vrsar, Porec og Pula hvis man kommer fra Zagreb eller Split.

Betalingsveje i Istrien:

Motorvejen I istrien er delvist færdig, hvilket betyder at man nu skal betale motorvejafgift på hovedstrækningerne, de aktuelle vejafgifter kan man se her:

Motorvejs Assistance:

Her et par links hvor du/i kan finde yderligere informationer om de kroatiske motorveje på engelsk.

HAK Kroatisk Autohjælp

Hvis du har brug for vej assistance/vej hjælp i Kroatien kan du Kontakt HAK.

Assistance nummer +385 1 987.

HAK Information nummer + 385 1 4640-800 – tryk 3 efter du hører telefonsvareren, (her kan du på engelsk eller tysk få informationer om f.eks. den aktuelle trafik situation)

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

21 Comments

 1. Det lyder super med den nye motorvej, da man så kan nå at komme på en dagstur fra Split til Mostar i Bosnien og se den berømte gamle bro, som blev bombet under Balkan-krigen. Er den sidste del af motorvejen (Sestanovac-Ploce) åbnet som planlagt på trods af krisen?

 2. Hej Jakob, den sidste del af motervejen ned til kort før Ploce er åbnet, hvilket naturligvis gør det betydeligt lettere at besøge den sydlige del af landet.

  Og ja, man kan sagtents tage en dagsudflugt fra Split til Mostar.

 3. Hej jer med viden om Kroatien
  Jeg skal køre fra Mimice/Split til Dubrovnik.
  Hvordan kommer jeg hurtigst til Dubrovnik?
  Kan jeg kører ad A1?
  Er der nogen der ved, om motorvejen er forlænget til Dubrovnik?
  Er der noget jeg skal være opmærksom på, når jeg skal krydse grænsen i Bosnien?
  Sommerhilsner
  Mette

 4. Hej Mette,

  Da motorvejen stadig kun går til Ravca, kan det ikke betale sig at tage motorvejen fra Mimice til Dubrovnik.

  Du skal selvfølgelig have de pas med, men ellers er det normalt uden problemer at krydse grænsen til Bosnien. (Husk at holde hastigheden inden for det tilladte i Bosnien, da der er meget stor sandsynlighed for at du møder en fartkontrol)

  Morten

 5. Hej min kæreste og jeg er ved at arrangere en bilferie fra zagreb over sarajevo til Split. Et par af biludlejningsfirmaerne prøver at sælge “cross border cards” til os. Er det nødvendigt at købe disse eller hvordan?

 6. Hej Peter,

  Sidst jeg spurgte en af mine bekendte som arbejder ved et biludlejningsfirma, fik jeg at vide at man IKKE skal bruge “Cross border Card” til hverken bosnien eller Montenegro, men flere firmaer forsøger allivel at sælge dem. Jeg ved ikke om dette stadig er gældende, men hvis ikke alle firmaerne siger det kan i sige at i har fået at vide at det ikke er nødvendigt!

 7. Hej

  Mange tak for det hurtige svar. Vi hopper over, og så må vi jo tage en snak med udlejningsfirmaet når vi kommer så langt 🙂

  /Peter

 8. Hej Morten
  Lige et nok lidt underligt spørgsmål..
  Vi skal til Primosten på lørdag, og vi glæder os rigtig meget. Ved du om der er mulighed for at leje en dvd afspiller nogen steder?
  Er badesæsonen begyndt? Vejr udsigten lover jo høj sol og 25-26 gr.
  Tak for hjælpen. Det er jo ikke første gang, vi benytter os af din ekspertviden!
  Venlig hilsen Kirsten

 9. Hej Kirsten,

  Men hensyn til DVD afspiller vil mit umiddelbare svar være nej, jeg har ihvertfald ikke hørt om nogen som udlejer dvd afspillere? har i overvejet at købe en billig en i f.eks Zadar, jeg tror kan finde simple DVD afspille fra omkring 300 kuna.

  Badesæsonen er begyndt, min kone syntes stadig vandet er frygteligt koldt (er pt. 18-20) grader, men vores piger hopper gladeligt i 🙂

  PS: igår havde vi 29 grader her i Split

  God tur,

  Morten

 10. Hej,Morten!
  Vi flyver til Trieste og regner med at leje en bil i Trieste lufthavn,hvorefter vi kører mod Sibenik.
  Er det tilladt at køre i en lejet italiensk bil i Kroatien?
  Og ved du,om det er nødvendigt at betale for crOSSaboarder?
  Mvh,Lena

 11. Hej Lena,

  Det burde ikke vaere noget problem at koere i en Italiensk lejet bil i Kroatien, og crossboarder tror jeg ikke du har brug for, jeg mener kun det er noedvendigt hvis man koerer til de andre balkan lande.

  Mvh, Morten

 12. Hej Morten

  Vi skal til Kroatien, Istrien,Lanterna Camping, her i juli.
  Vi var styr på vignette i Østrig og Slovenien, men hvad med Kroatien? Ud fra det du skriver, må der på nuværende tidspunkt være vejskat. Kan man bestille vignette, eller kan man først betale dernede.

  Venlig hilsen

  Helle

 13. Hej Helle, ja der er vejskat på motervejene i Kroatien, det fungere ganske nemt du trækker en billet når du kører på motorvejen, og betaler med kontanter eller kort når du forlader den igen.

  Mvh,

  Morten

 14. Hej.
  Skønt at man har mulighed for at spørge en kyndig 🙂 Vi skal til Plitvice og derfra videre til Novi Vinodolski. Vi flyver og vil gerne leje en bil i lufthavnen. Kan du fortælle os hvilken lufthavn vi skal flyve til? Vi har overvejet både Venedig og Zagreb, men har nu også fået øje på Zadar.
  Venlig hilsen Pia Feldborg

 15. Hej Pia,

  Hvis jeg skulle vælge vil min prioriterings liste være Zagreb og derefter Zadar, allerbedste løsning, ankomst i Zagreb, hjemrejse via Zadar.

  Mvh, Morten

 16. Hej
  Vi kører til Zadar på søndag :-)Hvordan er det med valuta i Kroatien. Kan der fint betales med kreditkort eller skal der veksles til kontantvaluta ? Hvordan veksles bedst: Kuna hjemme fra eller Euro med hjemmefra som veksles til Kuna, eller kan der betales med Euro de fleste steder ? Pfh tak 🙂

 17. Hi Helga,

  Kort, så som visa, mastercard, american etc, akcepteres rigtig mange steder, det er kun markeder og souvenier boder hvor i ikke kan bruge det.

  Jeg tror ikke at der er den stor forskel hvor i veksler, I kan også veksle danske kroner hernede.

  Med undtagelse af nogle meget få turist services, kan der IKKE betales me euro, kun med Kuna.

  Mvh

  Morten

 18. Hej Morten

  Tak for dine mange gode råd på siden 🙂
  Vi kører i næste uge til Zadar og vi er alle 4 (heraf 2 børn på 11 og14 år) vilde med at snorkle.
  Hvilken strand kan du anbefale os at køre til med dette formål ?

  Pfh tak
  Hilsen
  Torben

 19. Hej Torben.

  Ved Zadar området ved jeg desværre ikke hvor det er godt at snorkle, men som regel skal man jo ikke lede særligt længe for at finde en snorkel mulighed her i Kroatien. Prøv at spørg din udlejer når i ankommer.

  Mvh

  Morten

 20. hejsa planlægger en tur til Kroatien hvor vi har lejet hus på fastlandskysten med udsigt til øen Rab. jeg tænker vi kommer fra Trieste og følger E61 gennem Slovenien og hopper på A7 som vi følger gennem Rijeka , til den slutter og bliver til E65, den følger vi så langs kysten. Jeg kan ikke se i din fine oversigt om der er afgift på A7 ?
  aller venligst René

 21. Hej Rene

  prisen for A7 fra Rupa til Rijeka er omkring 10 Kuna, så det er ikke alverden. E65 er en smuk tur, men der kan godt være temmeligt trafikkeret

  Mvh

  Morten

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text