img

Hvordan kommer man til Zadar

/
2897 Views

Hvis man overvejer at besøge Zadar, er det jo nødvendig at vide , hvordan man kan kommer dertil, nedenfor har vi beskrevet de forskellige rejsemuligheder.

Zadar

Ankomme til Zadar med bil:

At komme til Zadar via Slovenien: Zadar ligger ca. 260-270 km fra de nærmeste grænseovergange til Slovenien. Hvis man kommer fra retningen Italien – Slovenien, er den mest oplagte grænseovergang Jelšane / (Rupa). Kommer man fra retning Ljubljana, vil grænseovergangen være Petrina / Brod na Kupi eller Obrežje / Bregana. Kommer man derimod fra retning Graz / Maribor er den oplagte grænseovergang Gruškovje / (Macelj).

Ligegyldigt hvilken grænseovergang man tager, er det i alle tilfælde hurtigste at tage motorvejen mod Zadar (vejafgifter skal betales). Når man nærmer sig Zadar på motorvejen, skal man vælge afkørsel Zadar I, hvorfra man kun har omkring 15 km til byens centrum.

Alternativt til motorvejen, er at køre på landevejene fra Zagreb eller Rijeka (her skal der ikke betales vejafgift). I højsæsonen kan der dog være meget trafik på disse veje, så det kan ikke altid anbefales.

Kommer man fra sydlig retning, som feks. Split eller Dubrovnik og skal til Zadar, skal man tage afkørselen Zadar East (Zadar II) og fortsætte på den lokale vej ind til Zadar (afstanden er også omkring 15 km). Fra Split / Dubrovnik til Zadar, kan man også køre langs kysten.

At komme til Zadar med bus:

Byen Zadar har rigtige gode busforbindelser til større byer i Kroatien men også gode internationale busforbindelser, især til Bosnien-Hercegovina og Tyskland. Zadars centrale busstation er beliggende nær banegården ved krydset mellem Bregdetti og Ante Starcevic gaderne. Flere informationer om busser til Zadar kan man finde her:

Zadar Lufthavn

At komme til Zadar med fly:

Zadar har en lille, men moderne lufthavn, som kun ligger 9 kilometer fra byens centrum. Selv om det er en forholdsvis lille lufthavn, har den gode forbindelser med mange europæiske byer. I de senere år har mange lavprisselskaber valgt netop Zadars lufthavn som den primære base for fly til Adriaterhavet. Zadars lufthavn tilbyder selvfølgelig også transport (selskab Liburnija) til og fra byen. Busstoppet stedet ved lufthavnen er placeret lige foran indgangen / udgang til den største lufthavns bygningen. Enkeltbillet koster 25 kn. Yderligere oplysninger om transport fra Zadars lufthavn kan ses her:

Zadar

Zadar

Zadar

At komme til Zadar med færge:

Zadars har en international færgeforbindelse fra Ancona i Italien, der sejler et par gange om ugen uden for højsæsonen, og oftere i højsæsonen. Den lokale færge / katamaran sejlplan inkluderer forbindelser fra øerne Ugljan, Pasman, Dugi Otok samt et par andre. Man kan se alle færge tidsplaner til Zadars her. Da færge havnen er beliggende i byens centrum, er der tendens til at der skabes trafikpropper i løbet af sommeren, når bilerne linjer op, ved siden af de gamle bymure, og venter på at køre om bord på færgerne.

Færge Zadar

At komme til Zadar med tog:

Banegården i Zadar ligger ved siden af busstationen. Der er regelmæssige toge fra Zagreb til Zadar, med omstigning i Knin. I løbet af sommeren er der regelmæssige togforbindelser fra Wien, Beograd, Prag og Budapest til Split, disse toge standser i Knin hvor man kan skifte til det lokale tog til Zadar. Togplaner og priser kan ses her:

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

11 Comments

 1. Hej vi har kigget lidt på ferie i zadar i år.
  Fly direkte fra Billund så det ville være nemt for os, vi skal ikke køre selv.
  Men nu har flere fortalt os, at der er langt til alting i Kroatien hvis man gerne vil bo på hotel med lejlighed samt pøl og vandet lige om hjørnet.
  Vi vil have mulighed for, at kunne gå tur i byen og se på butikker og gå på resturant.
  Er der nogen der ved om alt dette kan lade sig gøre i Zadar området?

  Mvh
  Helle

 2. Hej Helle

  I Borik bydelen i Zadar, har i flere hoteller med Pool som ligger lige ned til vandet. Fra Borik er der 3 km hyggelig gå tur ind til den gamle bydel i Zadar, hvis ikke man gider at gå er der bybusser som kører indtil midnat.

  Restaranter findes der masser af i både i Borik området og i den gamle bydel, butikkerne finder man i indkøbcenter tæt på centrum og i den gamle bydel.

  Mvh,

  Morten

 3. Hej Morten

  Tak for hjælpen jeg må ind og se om vi kan finde noget overnatning i Borik 🙂

  Mvh
  Helle

 4. Borik et et dejligt område. Tag taxa ind til byen – det koster 20/25 kr pr tur:)

  Vh Tina – er kommet hjem fra Zadar for få timer siden:)

 5. Hej Tina,

  Du har ret, jeg havde hoert at taxi priser i Zadar er blevet betydeligt lavere efter at et nyt firma har overtaget taxi driften.

  Saa mange tak for info!

  Haaber i havde en god tur?

  Mvh, Morten

 6. Hej igen

  Der er mange forskellige taxa-firmaer og alle er bestemt ikke lige billige. De priser jeg har nævnt gælder i en radius af 5 km i centrum. I skal gå efter firmaerne Lulic og Denis. De er ekstremt søde og hjælpsomme, og så gør det jo ikke noget, at de også er billige:)

  Vh Tina

 7. Jo tak – vi havde nogle skønne dage i Zadar. Jeg er meget begejstret for dine smukke billeder og dine gode beskrivelser. Det er da fantastisk, at man her kan skrive og give hinanden tips og gode råd vedr super skønne Kroatien. Rigtig flot stykke arbejde:)

  Vh Tina

 8. Hej
  Vi er en familie på 4, der overvejer at holder sommerferie i Kroatien.
  Ved I om der findes nogle pakkeløsninger, hvor både fly og hotel er inkluderet?
  Og kan I anbefale all-inclusive i Kroatien?
  Hilsen Lisbeth

 9. Hi Lisbeth,

  der har de tidliger år været pakkeløsninger fra flere danske rejseudbydere, så jeg formoder også at dette er tilfældet i år. All-inclusive har jeg ikke selv prøvet hernede så kan detsværre ikke svare på om det er godt eller ej.

  Mvh

  Morten

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text