img

At komme til øen Ciovo

/
3051 Views

Ciovo er en lille ø i det centrale Dalmatien. Øen er forbundet med en bro til Trogir, og denne bro bliver til en flaskehals i løbet af sommermånederne på grund af for meget trafik, forårsaget af turister og lokalbefolkningen. Hvilket er en stor gene for alle. I tilfælde hvor mange mennesker er nødt til at forlade eller komme til øen på samme tidspunkt (fx på skifte dage), kan man have bil køer, som er ganske lange. På dage som disse, kan det tage flere timer.

Ciovo Strand

blot at køre et par kilometer (fx fra Trogir til Okrug). I de sidste 15 år har der godt nok været tale om at løse dette problem ved at bygge en ny bro for at undgå centrummet af Trogir, men der er ikke sket noget endnu.

Hvis man ikke har brug for at komme over på fastlandet med bilen, har man masser af nemme og hurtige muligheder for at komme til og fra øen (se nedenfor).

Bura Line

Først lidt om Ciovo: Ciovo er en meget populær ferieø, især for personer der kan lide at tilbringe deres ferie i en ferielejlighed med egen forplejning. Byerne Slatine, Arbanija og Okrug Gornji er de mest populære destinationer. I alle disse byer, såvel som resten af byerne på øen, finder man et bredt udvalg af private ferielejligheder, men også mindre hoteller og vandrehjem forefindes på øen. Her kan man se et stort udvalg af overnatningsmuligheder på øen.

Ciovo

Ciovo

Ciovo

At komme til Ciovo med bil:

Hvis man kommer fra nord har man muligheden for enten at følge motorvejen fra afkørselen Trogir, hvorfra der er ca. 15 km til øen. Anden mulighed er at følge kystvejen fra Sibenik til Trogir.

Hvis man kommer fra syd og kører på motorvejen, skal man forlade motorvejen ved Dugopolje / Split, fra afkørselen har man omkring 35 km til Ciovo. Køre man langs kystvejen fra syd mod Split, skal man bare fortsætte retning Trogir.

At komme til Ciovo men fly:

Den nærmeste lufthavn er Split lufthavnen i Kastela, hvilket er omkring 6 km fra øen. Fra Split lufthavn har man følgende transportmuligheder til øen Ciovo.

 • Forud – bestilt transfer
 • Taxa
 • Den lokale bus nr. 37 fra hovedvejen foran lufthavnen til Trogir samt lokal bussen fra Trogir til Ciovo, man kan se busafgangene fra Trogir her (Buslinje 42 til Slatine og buslinje 44 til Okrug Gornji og Donji)

Busstop Lufthavn Split

Alternativ lufthavn, eller den anden nærmeste lufthavn, er den i Zadar.

At komme til Ciovo med båd/færge:

Desværre er der ingen bilfærge rute til Ciovo, så der er ingen måde at undgå broen på, hvis man rejser med bil.

Fra Split har man Bura linjen, hvilket er en passagerbåd som sejler Split – Slatine – Trogir og vice versa, man kan se tidsplanen her.

Baade Trogir Ciovo

NEM Transport: Fra promenaden i Trogir er der hyppige både (ca. hver 30 minutter) til Okrug Gornji, en enkeltbillet koster omkring 10 kuna. Bådene stopper ved Marinaen i Okrug, som er mellem den lokale strand og centrum af byen. I højsæsonen har man også hyppige både til Slatine fra strandpromenaden.

Skulle man have nogen spørgsmål om at rejse til Ciovo, er man velkommen til at kontakte os her.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

4 Comments

 1. Hej Morten

  Vi overvejer at holde ferie på Ciovo i uge 23, altså den første uge af juni. Er højsæsonen startet der? Jeg tænker primært mht at komme over broen, som du beskriver kan være virkelig krævende. Vi har tre forholdsvise små børn, så jeg havde tænkt at leje en bil for nemhedens skyld.
  Vi kar kig på en ferielejlighed i Trogir, og i din erfaring er der mange, der bliver snydt, når de lejer på nettet? Min største frygt er at ankomme med børnene, og så eksisterer boligen ikke.

  På forhånd tak for hjælpen

  Mvh Ditte

 2. Hej Ditte

  I Juni er højsæsonnen ikke startet, så der burde ikke være nogle problmer ved broen mellem Trogir og Ciovo. Efterhånden er der blevet renset ud de udlejere som forsøgte at snyde folk, så i kan trygt leje på nettet, vi arbejder sammen med et stor tysk firma, deres udbud af lejligher kan du se her.

  Mvh, Morten

 3. Min kæreste og jeg har overvejet at tage til Okrug Gornji i uge 30 og 31 i en lejlighed.
  Kan man leje en lejlighed trygt og sikkert ved homeaway.dk?
  Vi flyver derned, så vi bliver nok afhængige af offentlig transport.
  Er offentlig transport dyrt, og går der ofte afgange til fx Split og omegn?

  Hvordan er strandene i denne by? Og er der mange restauranter?

  Er der mulighed for forskellige aktiviteter i form af vandski, faldskærm bag en båd osv.?

  Mvh
  Trine Sørensen

 4. Hej Trine, jeg ved der har været nogle problemer med Homeaway, specielt i England, om dette også har været gældene fra DK, kan jeg ikke svare på, du kan eventuelt også tjekke lejligheder her.

  Offentlig transport er billig, en tur fra Trogir til Split koster omkring 20 kr. lokal bussen fra Okrug til Trogir koster ca en 10er. Strand i Okrug Gornji er ganske fin, lokal navnet er “cobacabana” :-), restauranter er der masser af, ok der er også et have af aktiviteter som man kan prøve.

  Mvh, Morten

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text