Kategorier
Aktiv ferie Naturferie Øer

Robinson ferie

I begyndelsen af det 19 århundrede, opførte det østrig-ungarsk kejserrige som på daværende tidspunkt havde herredømmet over Kroatien, lysfyr langs den Kroatiske adriaterhavskyst, strategisk set skulle dette være med til at styrke kejserrigets søfartsambitioner.

Robinson Ferie

I gennem årene er lysfyrene (fyrtårnene) naturligvis blevet moderniseret og teknisk set er de opgradet så de i princippet kan styres fra land, men alligevel bor der ved de flest fyr en fyrpasser.

For nogle år siden fik man den ide at bruge de aflagte bygninger på øerne til Robinson turisme, bygning blev moderniseret og der er i dag tidssvarende bade og køkkenfaciliteter i de lejligheder hvor Robinson gæsterne bor.

De fleste af fyrtårne er beliggende på uberørte øer, mere eller mindre isoleret fra den moderne civilisation, så her er der rigtig mulighed for at få en afslappet ferie, her kan svømme, fiske og dykke helt uforstyrret. Der er naturligvis også tænkt på dem som ikke helt kan undvære den moderne civilisation, alle lejlighederne har SAT tv og der er mobile modtagelse (hvilket jo ikke er ensbetydende med at mobilen skal være tændt).

De fleste fyrtårne er beliggende på øer hvilket kræver det at man selv medbringer mad og drikke, nogle af fyrtårne kan man køre til i bil så her er der mulighed for indkøb i løbet af ugen. Alle fyrtårne har varm og kold vand til bad, drikkevandet er opsamlet regnvand, så medbring selv vand hvis ikke du ønsker at drikke regnvand. Husk at spare på vandet!

Alle fyrtårnene har 220 volt elektricitet, nogle af dem er tilsluttet den almindelige strøm forsyning, så her er der er ingen begrænsning med hensyn til strøm forbrug, mens andre benytter sig af solaranlæg og transformere, så her skal man helst ikke benytte apparater som bruger for meget strøm, som f.eks. en hårtørrer (Husk hvis ikke der er mere strøm er der heller ikke mere varmt vand).

sv.-ivan-na-pucini.jpg

De mest populære fyr har vi oplistet her:

 • Sv. Ivan na pucini – beliggende 3.5 km fra Rovinj med kapacitet til 1/4+1/4 lejlighed/pers, 2 lejligheder; fyrpasser.
 • Porer – beliggende på øen Porer, 20 km fra Pula med kapacitet til 1/4+1/4 lejlighed/pers, 2 lejligheder; fyrpasser.
 • Veli Rat – beliggende på øen Dugi, 20 km fra Zadar med kapacitet til 1/3 +1/4 lejlighed/pers, 2 lejligheder;; fyrpasser.
 • Prisnjak – beliggende på øen Murter, 300 m fra Murter med kapacitet til /4 lejlighed/pers, 1 lejlighed; ingen fyrpasser.
 • Susac – beliggende på øen Susac, 23 NM syd for Hvar og 13 NM vest for Lastova med kapacitet til 1/4+1/4 lejlighed/pers, 2 lejligheder; fyrpasser.
 • Struga – beliggende på øen Lastovo, 55 NM fra Split og 55 NM fra Dubrovnik med kapacitet til 1/2+1/3+1/4+1/5 lejlighed/pers, 4 lejligheder, fyrpasser.
 • Sv. Petar – beliggende 800 m fra Makarska, 85 km fra Split lufthavn med kapacitet til 1/5 lejlighed/pers, 1 lejlighed; ingen fyrpasser.
 • Plocica – beliggende på øen Plocica 7, 5 km fra Prigradica (4 NM), 20 km fra Vela Luka med kapacitet til 1/6 + 1/8 lejlighed/pers, 2 lejligheder; ingen fyrpasser.
 • Palagruža – beliggende på øen Palagruža 68 NM fra Split med kapacitet til 1/4+1/4 lejlighed/pers, 2 lejligheder, fyrpasser.
 • Rt Zub – beliggende 13 km fra Porec, 13 km fra Novigrad med kapacitet til 1/6 lejlighed/pers, 1 lejlighed, ingen fyrpasser.
 • Savudrija – beliggende 9 km fra Umag med kapacitet til 1/4 lejlighed/pers, 1 lejlighed, fyrpasser.

Priserne for en uges Robinson ferie starter ved yderst rimelige 5.000 kr. for leje af en 4 personers ferie lejlighed i højsæsonen.

Hvis i er interesseret i at vide mere om Robinson ferie inden i beslutter jer for om det er det rigtige for jer, kan i læse mere her…

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.