Kategorier
Byer Dalmatien Strande i Kroatien

Strande i Dubrovnik

Dubrovnik er absolut den mest populære turistby i Kroatien og det er ikke kun om sommeren, men hele året rundt. Det er en by med en rig historie, som har en masse at tilbyde sine besøgende. Udover de historiske monumenter, er Dubrovnik også kendt for sit krystalklare vand og smukke strande. Nedenfor finder man en liste over de mest populære strande i Dubrovnik.

Strand Dubrovnik

Banje strand i Dubrovnik

Denne strand er absolut den mest populære og smukkeste strand i Dubrovnik. Det er en smuk stenstrand, der har en spektakulær udsigt over de gamle bymure. På grund af sin beliggenhed tiltrækker stranden mange berømtheder fra hele verden, da den ligger lige ved siden af de mest luksuriøse hoteller i Dubrovnik: Excelsior, Argentina og Villa Orsula. Banja strand blev i 2007 kåret som en af de smukkeste strande i verden.

Banja Stranden er udstyret med liggestole, parasoller, brusere, omklædningsrum, og som strandgæst har tilbydes man en bred vifte af sportsaktiviteter så som strandvolleyball, bådudlejning, jetski, paraglidning, vand hoppeborg, paraglidning med både … Ved siden af stranden er der barer og restauranter, som om aftenen forvandles til et smukt hvor man kan spise og hygge. Stranden Banje er i sæsonen meget overfyldt, så hvis man er på udkig efter fred og ro, er det bedst at komme tidligt om morgenen, eller vælge en anden stille bugt.

Copacabana strand

Copacabana Strand er den største strand i Dubrovnik, den ligger i Babin Kuk, bydelen i Dubrovnik, med det største udvalg af hoteller. Denne strand byder på en betagende udsigt over Elaphite øerne og Dubrovnik broen. Stranden er en sandstrand og er meget populær blandt familier med små børn på grund af det lave hav. Dette er også en af de få strande, der har en særlig sektion fuldt udstyret til de handicappede. På stranden kan man leje liggestole og parasoller, og der er en række forskellige attraktioner såsom vandski, faldskærm flyvning efter båd, vandcykler, banan både … På stranden er der også vandrutchebaner for børn samt et dykkercenter, og efter en hård dag kan man nyde en forfriskning i en af kaffe barerne eller restauranterne.

St. Jacob strand

Sand og stenstranden St. Jacob er beliggende i en afsides bugt under klipperne og kirken St. Jakob. Stranden byder på en smuk udsigt over byens mure og Lokrum øen. Da man skal gå ned af og senere bestige mange trapper for at komme til stranden, er den ikke egnet til ældre personer og børnefamilier. På St. Jacob stranden kan man leje liggestole og parasoller, og der er også mulighed for at leje kajakker og jetski. Der er en cafe på stranden, som byder på et udvalg af forfriskende drinks. Stranden kan nås ved at gå fra den gamle bydel til Hotel Argentina og lige bag kirken St. Jacob er trapperne, der fører direkte ned til stranden.

Buza strand

Dette er en usædvanlig strand, der er skjult på den sydlige side af bymuren. For at komme til stranden skal man passere gennem de smalle gader bag St. Stephen katedralen, der fører til toppen af bymurene, derefter skal man gå gennem en dør der er i muren til katedralen. Derfra kan man kun se klipper, en lille bar og trappen, der fører ned til havet. Denne strand er afgjort et af de mest romantiske steder i Dubrovnik og vi anbefaler dig at besøge den.

Lokrum

Lokrum Øens strande

Den lille ø Lokrum ligger kun 0,5 sømil sydøst for Dubrovnik. Lokrum er en smuk ø med en unik natur og klart hav omkring sig. Øen er en naturpark med en botanisk have, hvor mange eksotiske planter vokser. Strandene er stenet og omgivet af frodig vegetation, så det er et ideelt sted for dem, der ikke kan lide store menneskemængder og ønsker privatliv. Lokrum kan nås med egen båd eller med organiseret transport fra havnen i Dubrovnik, som sejler frem og tilbage, især i højsæsonen.

Dance strand

Dance Beach Resort ligger ved foden af kirken St. Mary og under parken Gradac. Det er en klippe strand, der er meget populær blandt den lokale befolkning. Vandet er rent og da stranden ligger ud til det åbne hav, er vand temperaturen altid lidt køligere her end på resten af Dubrovnik strande. Denne strand kan ikke anbefales til uerfarne svømmere, fordi det er lidt sværere komme i vandet på grund af klipperne. Man kan solbade på klipperne og der er en bar på stranden til en forfriskning på varme dage. Dance stranden ligger 200 meter fra den gamle bydel i Dubrovnik, fra Pile skal man dreje af til Dante Alghieri gaden, så kommer man til Gradac parken og St. Mary kirken og så er man der.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.