Kategorier
Split Strande i Kroatien

Strande i Split

Hvis du tilbringer din ferie, eller dele af den i Split, ønsker du sikkert at få en svømmetur i havet en gang imellem, i så fald er det jo praktisk at vide hvilke strande Split har at byde på.

Split Kasuni Strand

For at gøre din søgen så nem som muligt, har vi lavet en lille strandguide til mest populære strande i Split.

Marjan (Splits største park område) ligger på spidsen af Split halvøen, her har du forskellige strande hele vejen rundt om bjerget Marjan.

Kašuni stranden er en fin sten strand som ligger på syd siden af bjerget Marjan, inde fra centrum skal du følge vandet ca. 2-2,5 km, efter du har passeret Galleria “Ivana Mestrovica”, skal du følge vejen ca. 800 meter og derefter er der en lille vej på din venstre side, som bringer dig ned til stranden. På Kašuni stranden er der cafeer og offentlige toiletter, men husk at medbringe vand og madvare da der ikke er nogle kiosker.

Kastelet stranden ligger i bugten før Kašuni stranden (500 meter tætter på centrum) det er også en sten strand, men man behøver ikke at medbringe badesko, da stenene er små. Her er der cafeer og snackbar med gode sandwichs til rimelig priser. Men ingen kiosk, så husk vandet!

Split Kastelet Strand

Splits mest populære strand er Bačvice, som ligger ca. 1 km fra centrum, i retning af færgehavnen. Det er en sand strand og den er næsten altid fyldt op med turister og lokale, da der er meget lavvandet de første 100 meter ud, er stranden meget populært til børnefamilier. De lokale benytter det lave vand til et specielt  boldspil som hedder picigin, spillet går ud på at man skal holde en lille bold i luften hele tiden. På Bačvice er der en hyggelig cafe og 100 meter derfra et pizzeria og andre cafeer. Man kan leje solvogne og parasoller for 20 kn om dagen, men kom tidligt da der er rift om dem.

Split Bacvice Sandstrand

I bugten efter Bačvice er der også en lille sandstrand Ovcice / Firule, vandet er dejligt der, Men der er desværre næsten ikke plads til at ligge og slikke sol, så man skal komme tidligt, hvis man ikke gider at ligge på sten eller sidde i cafeen hele dagen.

Omkring 1,5 km fra stranden Ovcice finder man stenstranden Znjan, Znjan Området består af forskellige små bugter, som starter efter marinaen Zenta, Og de er naturligvis alle udstyret med en cafe. På Znjan Stranden finder man også VIP stranden fra Hotel Radisson Blu.

Som du sikkert har bemærket ligger alle strandene lidt uden for centrum, så den bedste måde at komme til dem på er den offentlige transport, alternativt kan man kan leje en cykel i centrum, eller man kan tage en tur med minitoget som kører langsvandet flere gange dagligt.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

2 kommentarer til “Strande i Split”

Hejsa 🙂

Først og fremmest, cool blog I har.

Jeg faldt over den i min søgen efter noget information om Split og Hvar.

Vi er nemlig 4 drenge midt i tyverne der skal afsted her til sommer, men vi er meget i tvivl om der overhovedet er noget fest og farver i Kroatien, og det er ikke meget information man får ud af rejsebureauerne da de ikke selv har prøvet det.

Vi vil nemlig meget gerne både have kultur og seværdigheder, og fest og farver ind i mellem – og så skal det være billigt.
To af punkterne må man sige at kroatien lever op til, men ved du hvilke muligheder der er i nattelivet når nu du bor der?

Hilsen, Jacob

Hej Jacob

Jeg går ud fra i skal hernede i Juli eller august?

Hvis dette er tilfældet er der masser af Party hernede, I split starten festen i den gamle bydel og ender på diskotek – i kan læse i min lille split guide kan i læse hvor i skal feste om aftenen.

Priserne er typisk omkring 15-20 kr. for en Long drink eller en øl, og 35 kr. for en cocktail.

Hvis i tager på Hvar er in stedet carpe diem som er temmelig dyrt, alternativt er der f.eks. også fest i borgen spanjola.

God tur, Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.