Kategorier
fly

Billeje i Kroatien

Leje af bil i Kroatien, er de sidste par år, blevet utroligt populært og relativt billigt. Faktisk var sidste år så populært, at der var for få biler til udlejning i sommer månederne, en af mine venner som arbejder som flåde manager for et bil udlejnings firma har fortalt mig hvorfor.

På grund af krisen i 2008, har biludlejningsselskaber holdt sig en smule tilbage med at expandere der bilflåde, hvilket som regel betyder at det kan være svære visse steder at finde en bil i højsæsonnen. Så hvis du planlægger at leje en bil til sommer her i Kroatien, skal du nok ikke vente alt for længe med at booke den.

Generelle informationer omkring at leje en bil i Kroatien:

Biler kan lejes i alle lufthavne og i alle større byer og turist områder, de fleste firmaer tilbyder at man kan afhente og returnere bilen i forskellig filialer.

På de fleste øerne så som Vis, Brac, Hvar og Korcula er der biludlejnings firmaer i havnen hvor færgen ankommer. På øerne er det dog betydeligt dyrere at leje en bil, så det kan ved længere ophold godt betale sig at leje den på fastlandet, selvom man så skal betale færge transport for den.

Dette her er et generelt tip ved leje af bil (ikke kun gældende Kroatien), som har hjulpet mig et par gange. Jeg tager altid ved udleveringen et par billeder af bilen med mit digitale kamera, hvis det er muligt forsøger jeg at få personen fra bil udlejnings firmaet med på billedet, hvis der bagefter skulle opstå diskussioner, om eventuelle buler og ridser også var der før man overtog bilen, kan man hurtigt bevise sin uskyld med billederne.

De bedste Bil udlejningsfirmaer i Kroatien:

Ud fra min egen erfaring er der ikke nogle af firmaerne som er specielt meget bedre end de andre, igennem de sidste mange år, her i Kroatien, har vi prøvet at leje gennem næsten alle de større firmaer, igennem denne side her, og vi har haft overvejende gode og nogle få dårlige erfaringer. Heldigvis er det kun sket et par gange hvor jeg ikke kunne blive helt enig med selskabet om hvad der var aftalt, men efter lidt diskution blev vi enige. Som aktiv deltager i diverse forum om Kroatien, kan jeg se at mine erfaringer stemmer meget godt overens med hvad andre har oplevet.

Hvis du har erfaringer eller gode tips omkring bil udlejning her i Kroatien, er du meget velkommen til at efterlade en kommentar så de andre læsere også kan få glæde af informationerne

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

6 kommentarer til “Billeje i Kroatien”

Hej og tak for en dejlig hjemmeside
Vi skal til Zadar nu på Tirsdag og vi har tænket os at leje en bil for at køre rundt og måske også en tur til Zagreb. Hvordan er det at køre i området? Hvad med parkeringspladser? Er der god vej skiltning? Og til sidst er det bedst at leje bilen hjemme fra eller i Zadar. på forhånden mange tak.

Hej Sinan,

Det er ingen problem at køre rundt hernede, skiltning er ganske fornuftig og parkering er normalt ikke noget problem på denne tid af året, i området omkring zadar vil i kunne finde gratis parkering, hvis ikke i vil holde helt inde i centrum, I Zagreb har i parkeringshuse tæt på centrum. Jeg vil gætte på at der er biligst at leje bil hjemmefra, du kan se tilbud fra de fleste forhandlere her, som du kan se er priserne yderst rimelige på denne tid af året.

Mvh, Morten

Hej
Super informativ og dejlig hjemmeside, som i den grad lyser af Jeres begejstring for området. Den deler vi i vores familie. Er kommet i området omkring Istrien/Kvarner i årevis. I år forsøger vi at tage tilbage ad gamle spor, lander i Split i første uge af Juni og kører indover, Mostar, Sarajevo …..og ender så tilbage med en lille uges tid i Trogir. Vi skal leje en bil, det har tidligere været ret problematisk, og vi er blevet “snydt” en del gange. Ydelser som vi mente var inkluderet, var det pludselig ikke etc. Er der overhovedet noget firma du har bedre erfaringer med end andre? Goes without saying at vi også tager foto´s etc. Vores dårlige erfaringer har bl.a. været manglende tilbagebetaling af depositum etc. Det er formentlig også en udfordring, at vi planlægger at krydse grænsen til Bosnien?
Endnu engang tak for rigtig fin side, håber at du har tid til et svar.
Med venlig hilsen
Charlotte og Jan

Hej Charlotte og Jan,

jeg har indtil videre ikke selv haft større problemer med udlejningbiler, de ting der var til diskution kunne løses på stedet, men jeg er bekendt med at der af og til er problemer. jeg har lejet fra flere forskellig firmaer, altid igennem denne side her. Vær opmærksom på at du ikke har brug for et cross-border card for at køre ind i Bosnien (Gælder også for Montenegro) typisk forsøger bilselskaber at sælge dette kort ekstra som koster omkring 50 Euro, men som nævnt har du ikke brug for det, det grønne forsikringskort som du finder i udlejningsbilen, dækker automatisk også disse lande.

Mvh, Morten

Hej
Gælder det stadig at man ikke behøver et cross-border card for at køre ind i Bosnien?

Mvh Nanna

Hej Nanna,

når jeg kører til Bosnien er det nok at jeg medbringer Green Card some er obligatorisk, et green card udstedt i Kroatien er også gældende hvis man kører til Montenegro.

Den Kroatiske myndighed som varetager dette har sågar en side med informationer på Engelsk – her

Mvh

Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.