Kategorier
fly Split

Split Lufthavn

Split Lufthavns TerminalSplit`s lufthavn er beliggende 23 km udenfor Split, i en lille by kaldt Kaštela. Det er ikke verdens største lufthavn men den har alligevel åbnet året rundt. I vinter månederne betjener den ca. 30 000 passagerer pr. mdr. i høj sæsonen affærdiger den op til ca. 250.000 passagerer om måneden.

I lufthavnen findes der følgende faciliteter, en avis kiosker, en bank, et posthus, adskillige bank automater, en restaurant og en hel del bil udlejnings firmaer. Skal man med internationalt fly er der også en lille duty free shop, som tilbyder de sædvanlige duty free produkter så som alkohol, cigaretter, parfume, chokolade osv.

Liste over selskaber som flyver til Splits`s lufthavn

I løbet af sommer sæsonen (april-oktober) er der adskillige flyselskaber som flyver til Split`s lufthavn, her er nogle af dem: Croatia Airlines, German Wings, Easyjet, Aeroflot, Air Méditerrané, Norwegian, Hamburg International, Ukraine International Airlines, SAS, Dubrovnik Airline, Austria Airlines, Malév Hungarian Airlines, Malmö Aviation, Thomas Cook Airlines og mange flere. I vinter halvåret er det kun Croatia Airlines og German Wings og Lufthansa som flyver til Split.

Afstand fra Split`s lufthavn til større byer i området

Afstanden fra Split`s lufthavn og indtil Split`s midtby er 23.3 km, hvilket tager ca. 25 minutter med bil. (I juli og august kan det tage væsentlig længere)

 • Split Airport →Trogir – 5 km; 7 minutter
 • Split Airport →Omiš – 40 km; 50 minutter

Priser på taxier til disse byer

Taxi priserne varierer afhængigt af tidspunktet på dagen. En taxi til Split`s midtby koster 20 kuna i starts gebyr og derefter 12-14 kuna pr. kilometer, hvilket vil sige en pris på ca. 300-350 kuna. Prisen for en taxi til Trogir er ca. 100-120 kuna.

VIGTIGT – Lufthavnsbus regler, priser osv.:

Split LufthavnsbussenTransporten fra lufthavnen til Split`s midtby er organiseret af ”Pleso – Prijevoz busser” Lufthavnsbussens afgang er tilrettelagt efter de planmæssige fly ankomster, hvilket betyder at bussen kører fra lufthavnen ca. 30 min. efter den planlagte ankomst af nationale og internationale fly.

Fra Split`s busstation køre bussen til lufthavnen ca. 120 min. før fly afgang. For ikke at komme for sent til bussen, kan det i højsæsonen anbefales at være ved busstationen i Split 2.5 timer før den planmæssige afgangstid.

For flere informationer om lufthavnsbussen kan man ringe til +0385 (0)21/203119.

Prisen for en tur med lufthavnsbussen er 30 kuna / person for en enkelt billet.

Bil udlejning selskaber ved lufthavnen:

I Split lufthavn kan man leje bil fra alle de kendte internatinale biludljeningsfirmaer, plus en del lokale selskaber, aktuelle udlejnings tilbud kan du se her

Offentlige busser til/fra lufthavnen:

Bus nr. 37 køre Split – Trogir og tilbage igen på den gamle vej imellem de to byer. Man kan komme på bussen hvis man går ud på hovedvejen foran lufthavnens parkerings plads. Bussen køre hvert 20 min. fra kl. 05 til kl. 19, efter kl. 19 køre bussen kun hvert 30 min. indtil midnat. På søndage kører bussen hvert 30 min. Fra Lufthavnen til Split koster en enkelt billet 20 kuna, til Trogir koster det 10 kuna.

Lufthavns transport – selskaber som tilbyder transport

Der er adskillige selskaber som tilbyder en forudbestilt transfer til/fra lufthavnen, de fleste selskaber har køretøjet i alle størrelser til rådighed.

Lufthavnen i Split

Pris eksempler på forudbestilt transport

Fra lufthavnen til Split`s midtby er prisen på transport ca. dette: 1-3 personer ca. 36 euro, for 4-8 personer ca. 40 euro. Hvis man skal længere væk kan man regne med at prisen op til 8 personer vil være ca. 1-1,5 euro/kilometer. Dubrovnik som er 230 kilometer koster ca. 250 euro for en bus til 8 personer (med chauffør). Prisen varierer ud fra afstanden og tidspunktet, lørdag er den travleste dag, så sørge for at booke i god tid. Hvis I er en større gruppe hjælper vi gerne med at arrangere transporten.

Lufthavns koder:Split Lufthavn Parkering

 • Identification code: SPU
 • SITA code: SPUAPXH
 • AFTN code: LDSPZPZX
 • ICAO classification: 4 E

Parkering ved lufthavnen:

Når man ankommer til lufthavnen, får man en billet ved indgangen, husk at tage denne med ind i terminalen, da betalingen forgår her. De første 15 min. er gratis, men billetten skal stemples alligevel.

Priser for parkering:

 • Første 15 min. er gratis.
 • 1 times parkering koster 7 kuna.
 • Hvis man ønsker at efterlade bilen i lufthavnen i en længere periode, koster det 49 kuna pr. dag de første 3 dage, derefter koster det 45 kuna pr. dag.

Adresser og kontakt detaljer til Lufthavnen (tlf.,hjemmeside osv.)

 • ZRAČNA LUKA SPLIT -, Cesta dr. Franje Tuđmana 96, P.P.2 21210 Kaštela, Croatia.
 • Telephone: ++385 (0)21 203 555; Fax: ++385 (0)21 203 422; Telex: 26150 AERST RH
 • Website: http://www.split-airport.hr/Split_aerodrom_en.htm

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.