Kategorier
fly pula

Pula Lufthavn

Pulas lufthavne er beliggende mindre end 10 km fra centrum af Pula, lufthavnen er meget lille og ikke specielt moderne, men som ferie lufthavn fungere den helt fint. Indenfor i lufthavnen finder man en kiosk, adskillige hæveautomater, en kaffebar og forskellige bil udlejnings firmaer.

Liste over selskaber som flyver til lufthavnen:

I vinterhalvåret er det kun Croatia airlines der flyver til lufthavnen, men om sommeren er der adskillige selskaber som flyver til lufthavnen så som: Austrian Airlines, Ukraine International Airlines, Belarusian National Airlines Belavia, Rossiya, KrasAir, KMV, Europe Airpost, Europe Airpost, Jat Airways, Flyglobespan, Polet, Siberia, Transavia airlines, Germanwings, Ural Airlines, FlyNordic, Malmo Aviation, AeroSvit, Ryanair, Air Mediterranee og mange flere.

Afstand fra lufthavnen til de større byer i området:

Afstanden fra Pula lufthavn og ind til Pulas midtby er ca. 8 km og det tager ca. 15 min. med bil.

Pula lufthavn – Rovinj – 38 km: 40 minutter.
Pula lufthavn – Poreč – 54,6 km: 50 minutter.

Prisen for taxi til Pula:

En taxi koster 25 kuna i starts gebyr og derefter 10-12 kuna pr. kilometer hvis man er mellem 1-4 personer. Mellem 5-6 personer koster det 12.5 kuna pr. km og 7-8 personer 15 kuna pr. km. Altså en samlet pris på ca. 100-120 kuna, for <4 personer fra lufthavnen indtil Pula. Har man bestilt en taxi og ikke ankommer til det aftalte tidspunkt koster det 100 kuna pr. time som taxien skal vente.

Bil udlejning:

I Pula lufthavn er det muligt at leje bil alle de international biludlejnings firmaer samt et par Kroatiske selskaber, aktuell Biludlejnings tilbud fra Pula lufthavn kan man se her

Lufthavnsbus regler, priser osv.

Transport til og fra lufthavnen og pula by er organiseret af forskellige busselskaber, som hovedregel er afgangene fra lufthavnen afstemt med planmæssige fly ankomster. Fra byen mod lufthavnen kører bus ca. 2.5 time før planmæssige afgang. prisen for en enkelt billet er ca. 25 kr. hvis man skal rejse til andre byer i Istrien med offentlige transportmiddler, skal man skift bus på busstationen i Pula.

Offentlige busser til lufthavnen:

Der køre ingen offentlige busser til og fra lufthavnen.

Lufthavns transfer – Selskaber som tilbyder lufthavns transfer:

Der er forskellige selskaber som tilbyder lufthavns transport, en transfer skal være bestilt i forvejen. De fleste selskaber tilbyder køretøjet i alle størrelse, så selv hvis man er en større gruppe skulle det ikke være noget problem at få arrangeret en afhentning.

Pris for transfer fra Lufthavnen til Pula midtby:

Transport for 1-3 personer fra lufthavnen og ind til pula by koster 35 euro, for 4-8 personer er prisen 40 euros. Priser afhænger af afstanden og hvilke dage man rejser på. Hvis I er en større gruppe (20+ personer) er det normalt heller ikke noget problem af få organiseret en afhentning.

Lufthavns koder:

  • Identification code: PUY
  • SITA code:
  • AFTN code:
  • ICAO classification

Parkering ved lufthavnen:

Der er 2 parkeringssektioner ved lufthavnen. Sektion A og B. Sektion A er til biler og sektion B er til biler og busser. I øjeblikket er det gratis at parkere der, men det kan ændre sig til sommer sæsonen.

Adresser og kontakt detaljer (tlf., hjemmeside osv.):

Zračna luka Pula d.o.o., Pula Airport Ltd.Valtursko polje 210,P.o.b.89, 521000 Pula, Hrvatska
Telephone: ++ 385 52 530 105, Fax. ++ 385 52 550 914
Website: www.airport-pula.com
Email: zracna-luka-pu@pu.t-com.hr

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.