Kategorier
Dalmatien Rejser

Nin, Kroatiens ældste by

Den sidste dag i ferien, gik turen til byen Nin, som menes at være en af de ældste by i Kroatien, den ligger ca. 15 km nord for Zadar. På vejen mod Nin passere mand Zaton, hvor en af Kroatiens bedste ferieresorts findes, Zaton Holiday Village. Mellem Zaton og Nin, kan man se St. Nicolaus kirken på din venstre side, denne kirke har spillet en meget stor rolle i Nin’s historie som regent by.

st-nicolaus-kirken

7 Kroatiske hersker/regenter er blevet kronet i Nin, før de officielt blev “kronet” som hersker af Kroatien, skulle de ride ud til St. Nicolaus og kravle op på toppen af kirken, derfra skulle de pege deres svær mod alle verdens hjørner og proklamere, hvad de som hersker/regent i Kroatien vil gøre for folket. (så vidt jeg ved var der ingen der blev diskvalificeret).

Byen Nin har en ny og gammel bydel, den gamle bydel (som er stedet man skal se) er beliggende på en lille kunstig ø, betalings parkering  forefindes flere steder omkring og på øen. Vi parkerede ved broen på sydsiden, som er lige ved siden af prins Branimir statuen og det officielle turist bureau. (hvis du ønsker at medbringe bil til øen, hvilket man ikke behøver, skal man køre til nord siden af øen).

Den gamle bydel er virkelig hyggelig og har en masse historiske seværdigheder at se, som f.eks. gamle kirker, et museum og en statue af denne fyr!

gregory-fra-nin-grgur-ninski

Det er Grgur Ninski (Gregory fra Nin) en biskop fra det 10 århundred, som modsatte sig paven i Rom og indførte det slaviske sprog i kirken. Hvis han virker bekendt, er det muligvis fordi du har set den samme statue i enten Split eller Varazdin, alle statuerne er lavet af bronze og det siges at det bringer held at røre ved hans venstre storetå. ( Du vil kunne se, at denne del af statuen er overordentligt godt poleret )

En anden interessant seværdighed i Nin, er St. Cross kirken (Kryds Kirken) Da Nin gennem tiderne har haft mere end 60 biskopper, går man faktisk ud fra at netop denne kirke, blev benyttet af biskoppen, og derfor bliver kirken faktisk betragtet som en katedral, ja faktisk som den mindste katedral i verden, og tro mig den er meget lille.

nin-verdens-mindste-katedral

Området omkring Nin er også kendt for de dejlige strande, i alt er der omkring 8 km strand, hovedsagelig sandstrand som med masser af faciliteter for både børn og voksne.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

4 kommentarer til “Nin, Kroatiens ældste by”

Hej Morten

Måske er der allerede en henvisning, men jeg har ikke kunnet finde nogen på hjemmesiden, men Ryan Air starter en ugentlig direkte flyvning fra Billund til Zadar. Jeg mener, det er omkring den 1. april.

Vi (hele familien, 11 personer) vil benytte os af det og har booked fly og ophold på Zaton Holiday Resort.

Hvis folk skulle være utrygge ved at bestille direkte hos Resortet, kan jeg oplyse, at man hos FDM-Travel tilsyneladende kan booke opholdet til nøjagtig samme pris som direkte.

Det er 10. gang, vi (min kone og jeg) besøger Kroatien, og mere end halvdelen af gangene har vi booked direkte uden nogen problemer overhovedet.

Venlig hilsen
Søren Henriksen

Hej Søren,

jeg har ikke haft tid til at opdater siden med hensyn til Billund – Zadar forbindelse, men jeg har allerede booket billeter på ruten til noget familie som kommer på besøg 🙂

Som regel er der ingen problemer med at book direkte, endvider giver det af og til mulighed for at man kan forhandle sig til en extra “goodie” 🙂

Mvh

Morten

Hej med jer.

Flot hjemmeside i har bygget op, dejligt når nogle gider hjælpe andre rejseglade med gode informationer, om rejsemål.

Vi rejser selv meget rundt i europa, med vores rullende hjem, og elsker at opleve nye steder, og lande.

Vi har faktisk været i kroatien en del gange tilbage før krigen, første gang i 1986, hvor vi boede på KRK, den smukke ø, og senere i 1988, var vi et stykke længere nede, kan ikke komme på byens navn, begge gange i bil, og boede i lejlighed.
Sidste hgang var i 2005, hvor vi oplevede Istrien, også i lejlighed.
Nu vil vi ien besøge landet, og det bliver selvfølgelig med vores rullende hjem, vi vil så også bruge noget tid i Bosnien, der er et fantastisk smukt land, og ikke så besøgt af campister.

Kan ikke lige se hvordan man kan kontakte jer via jeres hjemmeside, men der er sikkert en forklaring:-). Vi har lagt et link ind under linkpartnere på vores side, og vil da gerne at i måske kigger lidt på vores side, der vil selvfølgelig komme en udførlig side fra vores sommerferie 2013, fra Kroatien, så måske i vil linke til rullevognen, kan oplyse at vi på de sidste 2 år har haft over 200.000 klik på vores side, vi har besøgende fra både USA Australien, og Mange andre lande, rigtig mange fra Norge, og Sverie, så det kan også gi’ jer noget god reklame.
Venlig hilsen Marianne Ove, og Kvik.

Hej Marianne, Ove og Kvik

fin hjemmeside i har, i har jo været en hel del steder 🙂

Grunden til at vi ingen kontaktoplysninger har på denne side er at vi har siden en hel del sider om kroatien hvilket (7 forskellige sprog) det afsted kommer godt 2 millioner besøgende om året og en masse spørgsmål, da mange af spørgsmåle er de samme har vi valgt kun at svare på spørgsmål i gennem kommentarfeltet da informationerne så bliver delt med andre læsere som måske har det samme spørgsmål.

Der udover har vi en aktive profiler på Google plus hvor man stille os spørgsmål

Mvh,

Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.