Kategorier
Natteliv Split

Nattelivet i Split, barer og Diskoteker

Hemingway nightlife partyOfte får jeg mail fra backpackers og andre unge mennesker som gerne vil vide hvordan det ser ud med nattelivet i Split, så jeg tænkte det var på tide at lave en lille oversigt over hvad Split har at byde på i de sene timer?

Dette min personlige version af hvordan en god aften i Split kan se ud, i slutningen af min ”nightlife tur” er der et kort over Split, hvor stederne som jeg har nævnt er afbilledet, endvidere kan du finde en prisliste og links til en masse billeder fra de forskellige barer og diskoteker.

Min “Nightlife” tur gennem Split:

Efter middagen vil jeg starte med en drink på Rivaen i en af de utallige bars, min personlige anbefaling er baren er ST-Riva.

ST-Riva: er beliggende på vandsiden af Diokletianens paladset, som alle andre barer har den også borde og stole på Rivaen, Den rigtigt charmerende ved stedet er hvis man kan få et bord oppe på balkonen, herfra har man en super udsigt over hele Rivaen.

ST-riva Split

Ved 22 tiden vil jeg forsætte nightlife turen inde i paladset, hvor følgende steder kan anbefales:

Gaga: I en af de smalle side gader til Piazzaen, finder man baren Gaga, Gaga er ikke særlig stor men utrolig populært om sommeren. Hvis man ønsker at sidde udenfor og nyde en cocktail, skal man ikke komme senere end kl. 23.

Red room: I den nordlige del af paladset kan man finde Red room, når man først har besøgt baren indenfor, ved man hvorfor den hedder Red room. Red room og de andre omkringliggende bars har møbleret gårdpladsen foran dem med stuemøbler, så hvis man leder efter et behageligt sted at sidde mens man nyder en øl eller cocktail er dette et oplagt sted at besøge.

Luxor Split

Luxor: Hvordan lyder dette her? Du sidder i midten af paladset på Perisil pladsen og nyder et glas rødvin mens du lytter til Splits bedste unge musikere der spiller og synger for dig. Hvis det er sådan du gerne tilbringer din aften sådan, er Luxor stedet du skal besøge.

Puls: Mindre end 100 meter fra Rivaen vil du finde det mest populære sted at feste i den gamle by, de 3 barer Puls, Fluid og Ghetto ligger som perler på en snor, den første bar man støder på når man kommer fra Rivaen er Puls, charmen ved dette sted er de små borde og stole langs trapperne foran baren.

Gaga Piazza

Fluid: Hvis det lykkes dig at gå videre fra trapperne foran Puls, ender du ved Fluid som er en meget lille bar med kun plads til 6-8 borde udenfor, men med mange mennesker stående. Jeg vil anbefale at man lige stikker hovedet ind og tjekker baren som er bygget ind i paladset væg.

Ghetto: Et par meter fra Fluid ligger baren Ghetto i en gårdhave hvor der oftest spilles live musik. Publikummet, musikken og indretningen af Ghetto minder meget om en “underground club”.

Hvis man stadig er i fest humør efter midnat, er det tid til at besøge nogle af Splits diskoteker, den bedste tid til at tage videre er ved 1 tiden.

Vanilla Club: Er beliggende bag ved Poljud stadium, hvilket er ca. 20 min. gåtur eller 5 min. med taxi fra den gamle bydel. Vanilla er et meget populært sted, især om sommeren. Men på grundt af den store udendørs terrasse kan man næsten altid finde et sted at sidde og nyde en cocktail. Der er ofte live musik med lokale musikere.

Kapacitet: 1000 personer.

Publikum: 20 +, man skal være pæn påklædt, regn ikke med at komme ind i strand tøj.

Entre pris: Hvis der er live musik skal man betale entre pris på 30-50 kuna.

Man kan se programmet med events på Vanilla club`s hjemmeside.

Vanilla Split

Hemmingway Split: Hemmingway klubber findes både i Zagreb, Opatijs, Rijeka og nu i Split. Klubben er den mest eksklusive i byen, det udendørs område som er direkte ned til vandet blev totalt renoveret for et par år tilbage og inkluderer nu VIP lounges og byens længste bar. Igennem sommer månederne er der ofte internationale artister (bands og Dj`s) på programmet.

Kapacitet: omkring 2000 personer.

Publikum: 20+, man skal være pæn påklædt, regn ikke med at komme ind i strand tøj.

Entre pris: Hvis der er live musik skal man betale entre pris på 30-50 kuna.

Man kan se programmet med events på Hemmingway`s hjemmeside.

Hemingway Split

Bačvice bar: Hvis man tilbringer dagen på stranden Bačvice, vil man sikkert ligge mærke til bygningerne til venstre for stranden, om aftenen forvandler dette sig til en party mile. Et meget populært sted blandt de unge mennesker, især klubben Bačvice hvor de spiller techno musik og har cave dansere til at sætte gang i festen.

Kapacitet: omkring 500 personer – baren er ikke et lukket område.

Publikum: 18-25, ældre personer er selvfølgelig også velkommen.

Entre pris: Gratis.

Club Bacvice Split

Tropic: Den runde bygning som man kan se fra stranden, forvandler sig til en tropic bar i aften timerne. Stedet er relativt lille og har ingen udendørs sted, så regn med at stedet er fuldt omkring midnat.

Kapacitet: omkring 500 personer

Publikum: 20+, igen man skal være pæn påklædt, regn ikke med at komme ind i strand tøj.

Entre pris: Gratis.

Tropic Split

O`hara: Hvis man er mere til rock musik, skal man besøge O`hara, som er beliggende i bugten efter Bacvice, det tager ca. 15-20 min. at gå dertil, taxi koster ca. 40 kuna fra Rivaen. I sommer månederne er der ofte live musik eller Dj`s som spiller.

Kapacitet: omkring 1000 personer.

Publikum: 20+, almindeligt tøj, ingen dress code.

Entre pris: 10 kuna på almindelige aftner, 20-40 kuna hvis der er live musik.

Man kan se programmet med events på O`hara`s hjemmeside.

O´hara Split 2

Kort: På kortet nedenunder vil du finde alle stederne jeg har skrevet om, hvis du har brug for en taxi til at bringe dig rundt, skal du ringe +38521970 de har engelsk talende radio operatører. Husk altid at spørge efter prisen inden du sætter dig ind i taxien. Som du kan se har jeg også markerede de forskellige taxi stationer på kortet.

Split Kort over nattelivet

Priser: Her er en grov oversigt over priserne til dit party budget.

Fadøl ½ L (lokalt mærke) 15-20 kuna
Øl 0.33 flaske (int. mærke) 20 kuna
Cola 12 – 15 kuna
Red bull og vodka 25-30 kuna
Long drink (feks. Rom og cola) 15-25 kuna
Cocktail 30-45 kuna

Billeder: Alle billederne i indlæget, har jeg lånt af en ven som har en hjemmeside om nattelivet i Split, desværre er hjemmesiden indtil videre kun på kroatisk, men der er nogle gode rigtig billeder gallerier fra de forskellige barer og diskoteker i Split

Jeg håber at vores lille guide vil kunne hjælpe dig lidt rundt i Split`s natteliv.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.