Kategorier
Dalmatien Øer Seværdigheder

Øen Korcula

korcula-panorama-gamle-bydel

En Ø som vi meget gerne besøger er øen Korcula er som er beliggende i den sydlige det af Kroatien .

Den absolutte hoved attraktionen på øen er den gamle bydel i Korcula, bydelen, som er et omgivet af et gammel fort, er konstrueret som et fiskeskillet, det ligger man ikke umiddelbart mærke til, men hvis man har set et billede af byen fra oven, og derefter tager sig en gå tur om den gamle bydel, ved man hvad jeg mener.

Korculas gamle by er, ifølge flere historikere og indbyggerne på øen, stedet hvor den berømte forretningsmand og opdagsrejsende Marco Polo blev født, så navnet Marco Polo støder man på overalt på øen. I midten af den gamle bydel, ved siden af kirken, er huset hvor man mener Marco Polo er født, blevet lavet om til et lille museum. Selvom der ikke er meget at se i det lille museum, vil jeg alligevel anbefale et besøg da man fra toppen af huset har en fin panorama udsigt over hele den gamle by. (entre pris 10 kuna), by museet som ligger lige ved siden af kirken er absolut også et besøg værd.(entre pris 15 Kuna)

Hvis man er fan af at tage panoramaer billeder kan jeg også anbefale at besøge hovedindgangs tårnet (entre pris 15 Kuna), her har man udsigt til bugterne på begge sider af den gamle by. Generelt skal man regne med at bruge ½ dag eller mere hvis man gerne vil se alle “fiskebenene” (gaderne). Byen er virkelig indbydende, mine forældre synes faktisk bedre om Korcula by end Dubrovnik, da den ikke er så overrendt af turister fra de store cruise skibe.

En af tingene som man heller ikke bør gå glip af, er frokost eller middag på en af de utallige restauranter på syd siden af den gamle by, de fleste tilbyder italiensk inspireret mad og friske fisk, når man først har sat sig til bords langs vandet, har man slet ikke lyst til at rejse sig igen.

panorama-fra-marko-polo-museet

Her har du vores personlige tips til ferien på Korcula:

Hvordan man kommer til øen:

For at komme til Korcula skal man naturligvis med en færgen, hvis man ønsker at medbringe bilen, kan man sejle fra, Split, eller Orebic, her kan se læse mere om  mulighederne. (klik på ruten for at se priser og tidsplaner)

Hvis man tager til Korcula uden bil har man 3 hurtige katamaraner at vælge imellem.

korcual-bugten-med-marinen-set-fra-tarnetParkering Korcula by:

Uheldigvis er de fleste af de gamle byer i Kroatien bygget inden man fandt på at alle mennesker skal bevæge sig rundt i biler :), så parkering er begrænset tæt på den gamle bydel, men langs vandsiden er der et par parkeringspladser og lige inden den gamle by er der en betalings parkeringsplads, det koster 10 kuna pr. time.

Komme rundt på øen:

Offentlige busser køre fra Lumbarda til Korcula næsten hver time fra kl. 07 til 19, imellem Korcula og Blato / Vela luka er der 4-6 afgange om dagen.

Taxier er rimelige dyre, så planlæg ikke at bruge dem for meget.

På marinaen i Korcula, ved agenturet Sirius kan man leje biler, cykler og scooters.

korcula-bugten-pa-nordsiden-af-den-gamle-bydel

Hvad man kan lave på øen:

For en uges ferie på øen ville mit program se sådan ud:

  • 1 dag i Korcula by.
  • 3 dage på de forskellige strande på øen.
  • 1 dags udflugt til nationalparken Mljet.
  • 1 dag vil jeg køre rund og prøve smage vine.
  • 1 dags tur til øen Lastovo eller en cykle safari rundt på øen.

Vin og mad:

På mine besøg på Korcula de sidste 5-6 år, har jeg vel prøvet omkring 20 forskellige restauranter, jeg kan ikke mindes noget sted hvor maden ikke var god, eneste undtagelse er den restaurant som jeg nævnte i min historie om Lumbarda.

korcula-restaurant-gaden

Vin, når man ankommer til Korcula, er man på en vin ø, så man skal ikke købe vin i supermarkederne, priserne og kvaliteten er forfærdelig i forhold til det man kan købe på en af de mange vingårde. Jeg har allerede anbefalet Zure i Lumbarda, men der er mange af dem, så det er bare at prøve sig frem.

Hvis du nogle erfaringer eller spørgsmål angående Korcula er du meget velkommen til at efterlade en kommentar.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

10 kommentarer til “Øen Korcula”

Dejlige billeder og rigtig god beskrivelse af Korcula.
Vi er netop selv kommet hjem fra Camping Prapratno, hvorfra vi kørte til Orebic og sejlede til Korcula. Dejligt gensyn 🙂

Hej Joan,

tak for det, håber i havde en god tur til Peljesac, var camping pladsen Prapratno god?

Vi var en tur på camping in Rabac, nej hvor var der mange danskere (-:

Hej Morten

Ja, det var faktisk en dejlig plads. Den er især god for børnefamilier og par som min mand og jeg, der ikke behøver en masse tilbud. Derimod er der ikke så meget for unge mennesker, med mindre de kan nøjes med at bade og sole sig :)Det er en meget rolig plads, og man kan virkelig nå at gå helt ned i gear.

Bad og toiletter var fine og altid rengjorte.Det var ikke luksus, men pænt og nydeligt.Vi prøvede ikke restauranten, da 2 andre hold danskere frarådede den. Det er helt bestemt en plads, jeg gerne vil tilbage til. Motorvejen skal bare være færdig næste gang. Turen fra motorvejens slutning og til kystvejen var næsten for spændende 🙂
Da vi skulle hjem kørte vi til lidt nord for Makarska, før vi kørte på motorvejen.

Jeg glæder mig til at læse om jeres tur til Rabac.

Hej Joan

det lyder som et sted for os, nu hvor vi er blevet veludstyrede campister 🙂

Om motorvejen bliver lavet færdig er pt. et stort spørgsmålstegn, det kniber med pengene hernede så pt. er dele af udbygning stoppet.

Vores ferie beskrivelse fra Rabac er færdig 🙂

Hilsen, Morten

Gemalen og jeg har tibragt vores sommerferier de sidste 8 år i Kroatien og de sidste 5 på Korcula. Vi bor udenfor Korcula by i en flække der hedder Zrnovska Banja hvor vi har lejet den samme lejlighed hvert år. Vi har lært værtsfamilien at kende gennem disse år og med adskillige tur i deres motorbåde hvor vi fisker (med ca 200 kroge på en ret lang line), fange blæksprutter, svømmer og snorkler i det fantastiske vand. Jeg vil gætte på at der er mange restauranter du ikke kender – Baric her i Banja. Man sidder på en terrace med en udsigt så fantastisk at jeg kniber mig selv i armen hver gang jeg sidder der. Maden er hjemmelavet, alt fra bunden som de dyrker selv op i Zrnovo. Prøv alt, de er berømt for deres hjemlavede makaroni som deres børn er med til at rulle. Det er en familie foretagende i alle højeste grad. Deres Chateau Briand får englene til at synge. Når sommeren er ovre genoptager familen deres undervisning som lærer i skolerne og gymnasium.
Vi er begyndt at tage færgen fra Rijeka fredag aften kl. 20 hvor vi ankommer til Korcula kl. 11 næste morgen.
Jeg skriver indlægget fra vores terrasse i Zrnovska Banja hvor klokken nærmere sig midnat og temperaturen er faldet til 26C.
Vi har set en del på øen sig til så kommer jeg med flere tips – f.eks Riva 1 i Prizba drevet af en australsk kroat!! Og Belin ……

Hej Sue

tak for dit input, det er altid dejligt med input om nogle nye steder, jeg skal helt sikkert prøve restaurant Baric, næste gang jeg er på Korcula.

Morten

Vi er en familie ned 2 voksne og 2 børn på 6 og 11 år. Ingen erfaring med Kroatien. Men påtænker 3 uger i juli 16 . vi har tænkt os at koncentrere os om syd dalmatien og vil bo 3 – 4 forskellige steder. Vi tænker på at tage en uge på korcula. Har fundet en ferielejl i Lumbarda. Vi kommer fra Split eller dubrovnik. Kan man klare sig uden bil på øen og evt, leje scooter ? Ved I om det er tilladt at ha, børn bagpå ? Skal vi booke færge hjemmefra eller er det ikke nødvendigt ? Håber I kan hjælpe med svar. meget gerne også tips til gode steder i syd dalmatien. På forhånd tak

Hej Anja,

man kan godt klare sig uden bil, men det er helt sikkert nemmere med bil. Scootere kan helt sikkert lejes, men jeg ved ikke om det er tilladt have børn bag på, men jeg skal prøve at finde ud af det.

Færgen kan ikke bookes hjemmefra, man stiller sig i kø på havnen og så kommer man med den næste færge hvor der er plads

Mvh, Morten

Hej Morten.
Tusind tak for alle dine fantastiske tips. Vi har rejst i Kroatien i 11 år med bil, trailer og telt. Næste år påtænker vi at bruge den første uge på øerne – på cykler med lille telt med. Hvordan er det med Katemaran færgerne? Må man have cykler med der? Og tror du vi vil kunne finde et sted at parkere bilen i den uge, et sted omkring Split?
Mvh Anita der i mange år har brugt flittigt af dine tips 😊

Hej Anita,

Med hensyn til cykler på Katamaran færgerne, kan jeg desværre ikke give dig noget 100% korrekt svar, så vidt jeg har fået det fortalt, kan man eventuelt få en cykel med hvis ikke Katamaranen er for fuld, men det er besætningen som skal sige god for det. Parkering i Split bliver mere og mere kompliceret da der er formange biler hernede, så det er svært at finde en plads, i boligområder væk fra centrum kan det som regel lade sig gøre.

Mvh

Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.