Kategorier
Istrien-rejseguide

Camping Oliva Rabac

panorama-camping-olivaI uge 28 havde vi aftalt at mødes, med min kones bror og han familie, for at holde ferie sammen på camping pladsen Oliva i Rabac, en afgørende grund til at vi havde valgt campingplads Oliva, var at min kone og hendes bror som børn havde camperet flere gange, og de ville gerne se hvordan camping pladsen så ud i dag.

Da dette var vores første tur som campister, var vi nød til at købe nyt camping udstyr til turen, vi fik købt et 4 pers. telt, stole og resten af udstyret som vi manglede for omkring 1000 kuna, hvilket jeg synes var århundreds køb, det viste sig så at teltets sove kabiner var meget smalle nemlig kun 125 cm brede, det havde jeg selvfølgelig ikke bemærket da jeg købte det, det eneste jeg kiggede på var at det var til 4 personer, så efter den første nat hvor pigerne sov i hver sin sove kabine og vi forældre sov på jorden i midten af teltet, besluttede vi at købe et ekstra telt – det er vist hvad man kalder manglende camping erfaring!!

Camp Oliva Rabac:

Camp Oliva ligger i bunden af Rabac bugten, i et ferie kompleks som også inkluderede 3 hoteller: Narcis, Hedera og Mimosa.

Den 3 stjernede campingplads kan huse op til 1725 personer, hver plads er ca. 80-100m2, hvoraf de fleste er beplantede med oliven træer som giver god skygge (Oliventræerne er sikkert også grunden til at pladsen hedder Oliva). For hver kvadrat med 4 pladser er der strømtilslutning, så man behøver kun at medbringe et 10 meters kabel.

Nybegyndere på Camping Oliva i Rabac

Der er mulighed for a leje mobilhomes til 4 eller 5 personer, mobilehomes er placeret i delen af camping pladsen som vender over mod de 3 ovennænte hoteller, hvilket vil sige at det kun er få meter fra den dejlige pool. du kan leje mobilhomes på camping pladsen her

Nogle af faciliteterne som tilbydes på pladsen:

Vaskemaskine, handicap toiletter, mulighed for at tømme kemiske toiletter, sport faciliteter, restaurant, supermarked og mobilhomes til udlejning.

De 5 toiletbygninger var i god stand, der var masser af varmt vand og toiletterne blev gjort rene flere gange dagligt, på dame toiletterne var der sågar toiletpapir og håndsæbe.

Hvad vi kunne lide:

Som camping gæst kunne man købe adgang til hotellets svømmepøl for kun 25 kuna pr. uge, solvogne inkl.! (på stranden kostede solvognene 20 kuna pr.dag)

Personalet i receptionen var meget venlige og villige til at hjælpe nybegyndere som os!

rabac-svoemmning-pool

Hvad vi ikke kunne lide:

Stranden – for store sten, Istrien har bare ikke de bedste strande i Kroatien.

Internet adgang – 1725 personer på campingpladsen 1000 personer på de 3 hoteller og den eneste internet adgang var 2 computer på hotel Narcis. – vi er i år 2009!!

Kontakt informationer på camping Oliva:

Rabac city

Rabac by er egentlig bare en række huse langs kysten i bugten; i vinter perioden er indbyggertallet i byen ca. 1000 indbyggere, i løbet af sommeren vokser det sig til 10 000 turister som er fordelt på hotellerne, private lejligheder og campingpladsen.

Rabac Rieviera

Hvad skal man se i Rabac:

  • Et “must” er gåturen langs vandet, hvis man starter ved campingpladsen, tager det ca. 20-30 min. at går ind til byen hvor man kan finde en masse restauranter, cafeer, bars og is cafeer.
  • Adskillige firmaer tilbyder udflugter med glasbåde, bådene sejler blandt andet til området nord for Cres, hvor man kan være heldig at se delfiner. Vi var på udflugt med firmaet Explorer, de er lidt dyrere – men som du kan se på billederne har de en rigtig glasbåd.
  • Andre aktiviteter som tilbydes i bugten, lej en båd eller jetski, for børn er der et lille tivoli ved stranden, som jeg dog syntes var lidt dyrt.
  • Besøg den gamle by Labin (5 km)

Spise ude i Rabac:

I Rabac havde jeg den bedste mad oplevelse jeg har haft længe, efter at have spist standard mad på campingpladsens restaurant og på nogle af restauranterne i Rabac, blev jeg af nogle erfarende danske campister, anbefalet at gå på restaurant Capitano og bestille en filet med champignon sauce. DETTE var årets anbefaling, jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har spist så godt mad, det var simpelthen fantastisk. Fiske retterne så også gode ud men jeg tror ikke at der er noget som kan slå champignon saucen (-:

Så hvis du kommer til Rabac, skal du bestille bord på Restaurant Capitano, Obala Maršala Tita 69, 52221 Rabac, Tel. +385 (0)52/872193

Vores ferie konklusion:

Vores første camping ferie var en stor succes, specielt for børnene, alle var enige om at det ikke er sidste gang vi skal ud og campere. Camping Oliva er et fantastisk sted for familier og priserne er rimelige. Vi betalte 1700 kuna (235 euro) for 6 overnatninger inkl. strøm, turist skat og adgang til swimming poolen.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.