Kategorier
Dalmatien Seværdigheder

Knin – Konge byen

Byen Knin ligger inde i fastlandet, tæt på der hvor floden Krka har sit udspring (kendt fra national parken Krka), geografisk er byen ikke optimalt for turister, men for kroaterne har byen en meget stor betydning, p.g.a. følgene:

Knin

  • I begyndelsen af det andet århunderet voksede byen og blev hjemstedet for Kroatiske konger – hvilket forklarer hvorfor byen bliver kaldt kongerens by eller Zvonimirov grad.
  • Under Balkan krigen blev byen overtaget af serberne og blev hoved byen i den Serbiske republik Krajina , men den 5 August 1995 befriede den Kroatiske hær byen igen under operation Storm. Senere blev den 5. august erklæret for en national festdag/helligdag (Victory og Homeland Thanksgiving Day). Hvert år fejrer man begivenheden med en 3 dages fest i byen.

Byen har et af de største Fort i Dalmatien, (det største jeg har set hernede), igennem det sidste årti er store dele af fortet blevet renoveret. For en entre på 20 Kn kan man besøge fortet, og de museer der befinder sig inden i fortet. Vær opmærksom på at der er begrænset parkering tæt på fortets indgang, så i kommer sikkert til at parkere nede i byen, om må tage den stejle bakke op til fortet.

Hvordan finder jeg Knin?

Knin ligger på vejen D1 fra Zagreb til Split, hvis du kommer fra National parken Plitvice som vi gjore, er der 2-2,5 times kørsel.

En anden mulighed er at tage toget fra Zagreb til Split.

Du er velkommen til at skrive nyttelige informationer / oplysninger omkring Knin i kommetarene.

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.