Kategorier
Aktiv ferie Aktiviteter Guide Istrien-rejseguide Nationalpark Øer Seværdigheder

National Parken Brijuni

Hvad er nyttigt at vide før et besøg i Brijuni National Park?

Hvordan man kommer til Brijuni øerne

Brijuni titos bil

Brijuni øerne strækker sig langs den sydvestlige kystlinje af Istrien halvøen, øerne er adskilte fra fastlandet af Fažana kanalen. Man kan sejle til parken fra Fazana hvilket tager ca. 15 min.

Den nærmeste storby er Pula, som man kan komme til med tog, bus, båd og selvfølgelig bil.

Dinosaurier Briijuni

Entre pris:

Før i tiden var det gratis at komme til øerne, da man bare kunne selv sejle dertil, men i dag kan man kun komme til øerne hvis man har købt en ”udflugt” igennem et af parkens officielle turist bureauer. Se mere under tur program.

Lidt om Brijuni:

I begyndelsen af det 20 århundrede var Brijuni øerne ejet at den Østrigske forretningsmand Poul Kupelweiser, som gjorde øen til en insted for Europas elite, blandt opførte han flere hoteller, et kasino, en golf banen og startede tradition med den årlige polo turnering som stadig afholdes på øerne.

BRIJUNI Safari park

Efter anden verdenskrig blev øen Tito´s personlige sommer ”paradis”, indtil hans død i 1980 modtogt han besøge af statsoverhoveder og berømtheder på øen, så som, Sofia Loren, Elizabeth Taylor, Richard Burton, Placido Domingo, Caroline, Prinsessen af Monaco…

Hvornår er det bedst at besøge parken?

Parken har åben året rundt, så uanset hvornår man er på ferie i Kroatien vil det være muligt at besøge parken. I sommer månederne kan det dog blive meget varmt og temmelig fyldt, hvilket kan føre til lange vente tider ved salgskontoret i Fazana.

Nationalpark Brijuni

På øen afholdes der utallige udstillinger og er man til sport, kan man f.eks. medbringe sine golfkøller, da der er en 18 huls golfbane på Veli Brijuni, derudover kan man leje cykler eller tage sig en svømmetur i det krystal klare vand. I juli og august månederne er der kulturelle events som ”Histria festival” og Ulysse teatret.

Flere grunde til at besøge Brijuni

På øerne kan man også se mere end 200 dinosaurer fodspor, man kan besøge safari parken som Tito grundlage og Tito´s museum, derudover kan man se de romerske ruiner.

Tur program – Officielle ture arrangerede af parkens administration

Golf paa NP BrijuniSejltur omkring ø gruppen,

Turene er med guide. Bådene sejler mellem Veli og Mali Brijuni øerne, der er også mulighed for at lægge til ved Sv. Nikola Cove på Mali Brijuni og ved Sv. Jerolim øen.

  • Bådene sejler fra hovedhavnen på Veli Brijuni eller Fažana.
  • Mad og drikke kan serveres under udflugten, kommer an på gæsternes ønsker.
  • Turen ender igen i hovedhavnen på Veli Brijuni eller Fažana.

Veli Brijuni – udflugt

Udflugten inkluderer: En tur med turist toget, et besøg til resterne af den romerske Villa Rustica fra det 1. århundred før Kristus, et besøg i safari parken som stadig huser: zebraer, somali får, okser, lamaer og elefanter.

Et besøg til arkæologiske museum som ligger i Citadel bygningen fra det XVI århundrede, og til sidst St. Germania kirken som har permanent udstilling af kopier af frescoes og glagolitic skrifter fra Istrien.

Sejlturen fra Fažana til Veli Brijuni er inkl. I prisen.

Officiel prisliste for Veli Brijuni udflugt:

Måned

VII, VII

Måned

VI, XI

Måned

IV, V, X

Måned

I,II,III, XI, XII

Voksen 210 200 170 125
Børn 105 100 85 65

[box]Hvis man overnatter på et af Brijuni hotellerne er der 15% på ovennævnte Priser[/box]

Kort over Brijuni National parken:

Kort Brijuni

Af Morten Smalby

Udvandere bosat i Split, hvor vi nyder livet som selvstændige, tidligere har vi været bosat i tyskland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.