img

Hvordan kommer man til Split

/
4732 Views

Overvejer man at besøge Split for en kort eller længere periode, har man følgende muligheder i forbindelse med at komme dertil.

Split Kroatien

Komme til Split med bil:

Fra Hamburg er der ca. 1670 km til Split, hvorfra man har flere ruter som man kan vælge, alle ruterne ender i Slovenien, hvorfra man passerer grænsen til Kroatien. Uanset hvilken grænse overgang man vælger er der nemmest at følge motorvejen mod Split.

Når man nærmer sig Split på motorvejen uanset om man fra retning Zagreb eller Dubrovnik, skal man køre fra ved motorvejsafkørslen Dugopolje. Fra motorvejen afkørselen er der ca. 15 km til Splits centrum, og da der er to kørebaner (i begge retninger) det meste af vejen, er det som regel problemfrit at komme til bygrænsen.

Hvis man skal køre til Split fra Sibenik eller længere nordfra i højsæsonen, anbefaler vi at køre via motorvejen for at undgå kø som kan forekomme på kystvejen om sommeren. Hvis man rejser man uden for sæsonen, er kystvejen ikke nogen dårlig løsning, da man kan nyde den smukke natur og samtidig spare vejafgiften på motorvejen.

Split

Split

Split

At køre til Split sydfra langs kystvejen, er ofte et mareridt om sommer, strækningen fra Omis til Split er den værste. På rigtige slemme dage fx på skifte dage (lørdag), kan det tage op til to timer for 25 km afstand. Lokalbefolkningen plejer at bruge den alternative rute gennem Gata. Den rute finder man ved at dreje til højre lige efter at have passeret broen i Omis (fra sydlig retning), og derfra skal man bare følge skiltene mod retning Split.

At komme til Split med bus:

Split har rigtige gode busforbindelser til alle byer i Kroatien, og også en hel del internationale busforbindelser til hovedsagligt Bosnien-Hercegovina og Tyskland. Den centrale busstation ligger tæt på byens centrum og færgehavnen. Yderligere informationer om afgang og ankomst informationer for busser kan man se her:

Lufthavn Split

At komme til Split med fly:

Lufthavnen i Split ligger i Resnik, lige uden for byen Kastela, hvilket er ca.  24 km fra Split og 6 km fra Trogir. Skal man med lufthavns bussen fra lufthavnen til centrum af Split, finder man den lige uden for terminalen. I vintersæsonen er der kun et par internationale flyforbindelser til Split, men i sommersæsonen er der direkte fly fra de fleste europæiske lande.  Yderligere information om at rejse fra og til Splits lufthavn kan man finde her:

At komme til Split med tog:

Togstationen i Split ligger lige ved siden af den centrale busstation og færgehavnen. Om sommeren er der tog fra Wien, Beograd, Prag og Budapest til Split, disse har som regel kun et kort stop i Zagreb. Der er daglige tog ruter fra Zagreb til Split og vice versa. Rejsetiden er ca. 5 1/2 time. Nattoget fra Zagreb til Split tager 8 1/2 time. Køreplanen og priser kan ses her:

At komme til Split med færge:

Split er det største færge knudepunkt i Kroatien, der er internationale forbindelser fra Ancona i Italien hele året rundt, og om sommeren også fra Pescara. Fra alle de større dalmatiske øer såsom Korcula, Brac, Hvar, Vis, Solta osv, er der færge eller katamaran ruter hele året rundt. Om sommeren bliver antallet af færge og katamaran forbindelser selvfølgelig øget. Færgeruterne drives af flere forskellige færgeselskaber. Man kan tjekke afgangstider her:

Færge Split

Godt at vide om tung trafik i Split:

På grund af at Splits færgehavn, den centrale busstation og togstation ligger inden for et par hundrede meters afstand, kan der forekomme større trafikpropper, især fra den østlige del af byen mod havnen / center. Det sker specielt i højsæsonen, på skifte dagene fredag, lørdag og søndag er der særligt problematisk. Hvis man skal med en færge til en af øerne, kan det derfor anbefales at have en smule ”elastik” i rejseplanen. Hvis man skal besøge Split på en af skifte dagene, kan vi anbefale at man køre til parkeringspladser som ligger på den vestlige eller nordlige side af byen, her er der normalt ikke trafik problemer.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

It is main inner container footer text